Chp’li Alban’dan Plaj Tepkisi

Chp’li Alban’dan Plaj Tepkisi
CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, yapılan yönetmelik değişikliğiyle kamu arazilerinin turizm yatırımlarına tahsis iznini artık Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın verecek olmasını sert eleştirdi. Alban, “Yönetmelikte yapılan...

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, yapılan yönetmelik değişikliğiyle kamu arazilerinin turizm yatırımlarına tahsis iznini artık Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın verecek olmasını sert eleştirdi. Alban, “Yönetmelikte yapılan bu değişik ile turizmde tek adam rejimi fiilen başlamıştır. Artık turizm bir kişinin iki dudağı arasında yağma ve talana açık hale gelmiştir. Artık tek adamın yönettiği turizm sektöründe duyuru yok, ihale yok, denetim yok, kural yok” dedi.

AMAÇ YANDAŞA YENİ RANT YARATMAK

Muğla Bodrum’dan Bursa Uludağ’a, Aydın Kuşadası’ndan Nevşehir Kapadokya’ya kadar ülkenin birçok turizm alanında, ‘turizm tesisi hizmet alanı’ olarak görülen yerlerin duyuru yapılmaksızın bölgede kamu taşınmazında yatırımı bulunan turizmcilere tahsis edilebilecek olmasının tek amacının yandaşa yeni rant sahaları yaratmak olduğunu öne süren Alban, bu durumun en büyük kanıtının turizm tesisi hizmet alanlarının tahsis bedelinin beş yıldızdan değil bir yıldızlı otel birim maliyeti üzerinden hesaplanacak olmasını gösterdi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın kamu taşınmazlarının turizm yatırımlarına tahsisi yönetmeliğinde yaptığı değişiklik ile Türkiye’nin dört bir yanındaki Milli Parkların da yağmaya açık hale geldiğini savunan CHP’li Alban, “Ülkenin doğası topyekün bir şekilde, sermayenin saldırısına açık hale getirildi. AKP’nin rant politikası şehirleri bitirdi, şimdi gözünü milli parklara dikti. Sonuna kadar bu hak, hukuk tanımaz rantçı zihniyetle mücadeleye devam edeceğiz” dedi.

Bu haber toplam 422 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.