CHP’li Belediye’ye, MHP’li Genel Sekreter Yardımcısı

CHP’li Belediye’ye, MHP’li Genel Sekreter Yardımcısı
FERDİ YAVUZ- Osman Can Yenice’nin 2014 yılında yaptığı açıklama 2019’da gerçek oldu. 2014 yerel seçimlerinde MHP’den Menteşe Belediye Başkan Adayı...

FERDİ YAVUZ- Osman Can Yenice’nin 2014 yılında yaptığı açıklama 2019’da gerçek oldu. 2014 yerel seçimlerinde MHP’den Menteşe Belediye Başkan Adayı olan Yenice, yaptığı açıklamada; “Eğer belediye başkanı seçilirsem, denetleyen koltuktan kalkıp, denetlenen koltuğa oturacağım.”sözlerini kaydetmişti. Menteşe Belediye Başkanlığı’nı, CHP’li Bahattin Gümüş’e kaptıran, İçişleri Bakanlığı Başkontrolörlerinden Osman Can Yenice, 5 yıl sonra denetleyen koltuktan kalktı ve denetlenen koltuğa oturdu. Yenice, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nda Mali İşler Genel Sekreter Yardımcılığı görevine getirildi.

2014 yerel seçimlerinde MHP’den Menteşe Belediye Başkan Adayı Olan ve aynı zamanda İçişleri Bakanlığı Başkontrolörlerinden Osman Can Yenice, geçtiğimiz günlerde CHP’li Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nda Mali işler Genel Sekreter Yardımcılığı görevine getirildi.  Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından İçişleri Bakanlığı’na yazılan talep yazısına, Bakanlık tarafından olumlu cevap verildi. Buna göre; Osman Can Yenice’nin kadrosunun Bakanlık’ta kalması kaydıyla, Muğla Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı olarak görevlendirilmesi onaylandı. Yenice, geçtiğimiz hafta yeni görevine başladı.

2014 Yerel Seçimleri’nde, MHP’den Menteşe Belediye Başkan Adayı olan Osman Can Yenice, seçim sürecinde basın mensuplarıyla bir araya gelmiş ve önemli açıklamalarda bulunmuştu.

Yenice; “Eğer belediye başkanı seçilirsem, denetleyen koltuktan kalkıp, denetlenen koltuğa oturacağım.” Açıklamasında bulunmuştu.  Yenice 2014 yılında yaptığı açıklama 2019’da gerçek oldu.

2014 Yerel Seçimleri’nde, Menteşe Belediyesini CHP’li Bahattin Gümüşe kaptıran Osman Can Yenice, geçtiğimiz hafta CHP’li Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nda Genel Sekreter Yardımcısı oldu.

2014 yılında Muğla Belediyesi, büyükşehir statüsü kazanarak Muğla Büyükşehir Belediyesi olmuştu. 2014 seçimlerinde Muğla’nın, Büyükşehir olmasıyla alakalı açıklamalarda da bulunan ve Büyükşehir Yasası ile klasik manada belediyecilik anlayışının bittiğine dikkat çeken zamanın MHP Menteşe Belediye Başkan Adayı Osman Can Yenice; “Artık belediyecilik bordör, parke taşı döşemek değildir. Bu kanunla belediyelere tarım ve hayvancılık konusunda da görev verilmiştir. Bu yörenin ekonomik kalkınmasını sağlayacak olan bu konuda lokomotiflik yapacak olan belediyelerdir” ifadelerine yer vermişti.

MBB Genel Sekreter Yardımcısı Osman Can Yenice’nin 2014 yerel seçimlerinde yaptığı dikkat çeken açıklamalarından biri de şu sözlerdi; “Muğlalılar, Menteşeliler olarak bir araya gelirsek çoğu problemi halledebileceğimizi düşünüyorum. En azından Akyaka’dan, Akbük’ten bugüne kadar niye bir turisti yukarıya çıkaramadığımızın sorgulamasını yaparsak, görüş alış verişinde bulunursak bazı şeyleri çözebileceğimize inanıyorum. Ama bunu sorgulamazsak sadece Muğla Merkezle sınırlı kalırsak, köylerimizin düğün salonunu, parkını yapalım, cenaze aracını gönderelim iş bitti dersek belediyecilikte zaten bitmiştir.”

 33 yıldır İç İşleri Bakanlığı Baş Kontrolörlüğü görevini yürüten Osman Can Yenice, Muğla’nın Menteşe İlçesi Yenice Mahallesi’nde dünyaya geldi. Kadrosu İçişleri Bakanlığı’nda kalmak üzere Muğla Büyükşehir Belediyesi bünyesine atanan Osman Can Yenice, Muğla kamuoyu tarafından sevilen ve başarılı bulunan bir bürokrat olarak biliniyor. Öte yandan 2014 seçimlerinde MHP’den Menteşe Belediye Başkan Adayı olan Yenice’nin verdiği vaatleri ve projelerini, yeni görev yeri olan Muğla Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcılığı’nda, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ile birlikte yerine getireceği Muğlalılar tarafından bekleniyor.

Bu haber toplam 3899 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.