CHP’Lİ ERBAY NARENCİYE ÜRETİCİSİNİN SIKINTISINI MECLİSE TAŞIDI

CHP’Lİ ERBAY NARENCİYE ÜRETİCİSİNİN SIKINTISINI MECLİSE TAŞIDI
CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay, TBMM Genel Kurulu'nda 2022 Yılı Bütçesi görüşmesinde portakal üreticilerinin sorunlarına dikkat çekmek için bir kasa portakalı kürsüye döktü. CHP’li Erbay, “Ailem ürettiği portakalları...

CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay, TBMM Genel Kurulu'nda 2022 Yılı Bütçesi görüşmesinde portakal üreticilerinin sorunlarına dikkat çekmek için bir kasa portakalı kürsüye döktü. CHP’li Erbay, “Ailem ürettiği portakalları sattı, ben de o şekilde okudum, avukat oldum” dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda devam eden 2022 Yılı Bütçesi görüşmelerinde Cumhurbaşkanlığı bütçesi hakkında CHP Grubu adına söz alan Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay, portakal üreticisinin sorunlarını gündeme getirdi.

Portakal üreticisinin bitme noktasına geldiğini belirten Erbay, Meclis kürsüsünden bir kasa portakalı dökerek, “Portakal üreticisinin selamını getirdim” dedi.

Muğlalı portakal yetiştiricisi bir ailenin çocuğu olduğunu belirten Erbay, şunları söyledi; “Ailem ürettiği portakalları sattı, ben de o şekilde okudum, avukat oldum ve nasip oldu milletimi temsilen Milletvekili oldum. Portakal üreticisi "Git, sesimiz ol, o duymayan kulaklara, görmeyen gözlere sesimizi duyur” dedi. Ben de buradan onların sorunlarını gündeme getiriyorum. Limon üreticisi bitmiş durumda ve şimdi de sıra narenciye üreticisinde. Rusya'yla görüşülmezse, gümrük kapılarında yaşanan engeller kaldırılmazsa Hatay'daki, Adana'daki, Mersin'deki, Muğla'daki, Antalya'daki, Aydın’daki narenciye üreticileri de seneye ağaçlarını kesmek zorunda kalacak. Bu nedenle bir an önce gerekli tedbirler alınması gerekiyor” dedi.

CHP’li Erbay, dolar kurundaki dalgalanmalar nedeniyle bütçenin daha kabul edilmeden çöktüğünü ifade ederek, “Bütçe 15 Ekim’de TBMM’ye sunuldu. O tarihte dolar kuru 9.18 TL. Ancak 13 Aralık’ta dolar kuru 14.50 TL’ye çıktı. Dün itibariyle dolar kuru 16 TL’ye yaklaştı. Yani yapılan bütçe şimdiden çökmüş durumda. Maalesef iktidarın beceriksizliğinin sonucu bu.” şeklinde konuştu.

“HALK ALLAH ALLAH DİYEREK ŞAŞKINLIKLA İZLEDİ”

AKP’li Milletvekillerinin ve Bakanların tozpembe bir tablo çizdiğini ancak bu tablonun vatandaşların içinde bulunduğu durumu yansıtmadığını söyleyen Erbay şöyle devam etti; AKP’li vekiller ve Bakanlar “Allah Allah” nidalarıyla sunumlar yaptı. Vatandaş da şaşkınlıkla “Allah Allah, bunlar hangi ülkeden bahsediyor?” dedi. Çünkü gerçekleri anlatmadılar. O yüzden ben ülkenin gerçeklerini anlatıyorum. Ülkenin gerçekleri ne biliyor musunuz? Metrelerce süren ekmek kuyrukları. İnsanlar soğukta evlerinden çıkıyorlar, halk ekmek kuyruklarında sıraya girerek 50 kuruş, 1 lira daha ucuza ekmek almak için saatlerce beklemek zorunda kalıyorlar.

“BU ÜLKEYİ YARIM SİMİT SATILIR HALE GETİRDİNİZ”

Genel Kurul’da kürsüden bir simit tezgahında asılı olan ‘yarım simit bulunur’ yazısının fotoğrafını gösteren Erbay, “AKP’nin yirmi yıldır yönettiği ülkede, yanlış politikaları, beceriksizliği, ülkeyi yönetememesi bu ülkeyi yarım simit satılır hâle getirdi.  İnsanlar artık bir simit bile alamıyor. İnsanlar iş için kuyruklarda. Urfa'da 6 temizlik işçisi alımı için 10 bin kişi sıraya giriyor. Bakanların çizdiği pembe tablolar gerçek değil. İnsanlar elektrik faturasını, su faturasını ödeyemez durumda, ülkenin durumu bu” dedi.

“100 FİRMAMIZ 1 FİRMANIN YARISI DEĞERİNDE”

Türkiye’nin içinde bulunduğu durumun nedeninin tek adam rejimi ve Saray’da yaşanan israf olduğunu vurgulayan CHP’li vekil, Türkiye’nin en büyük yüz şirketinin marka değerinin spor ayakkabı, eşofman satan bir firmanın yarısı bile etmediğini ifade ederek şunlar kaydetti; “Bir marka araştırma şirketi Türkiye'yle ilgili araştırmalar yapmış ve Türkiye'deki firmaların marka değerlerini ortaya koymuş. Türkiye'deki en büyük 100 firmanın toplam marka değeri 21 milyar dolar. Dünyayla kıyasladığımızda durum çok vahim. Eşofmanlarını giydiğimiz, spor ayakkabılarını aldığımız Nike firmasının marka değeri 42 milyar dolar. Bizim 100 firmamızın toplam marka değeri 21 milyar dolar ederken Nike'nin değeri 42 milyar dolar.

AZ KALDI GELİYOR GELMEKTE OLAN

Ne olursa olsun asla umutsuz olmayacağız. Biz bu topraklarda Cumhuriyeti kuran, ekonomik temelleri atan, fabrikaları inşa eden, çiftçimizi milletin efendisi olarak gören CHP’yiz. Bu günler de geçecek. Yarınlar çok güzel olacak. Dostlarımızla hep birlikte bu bezirgan saltanatına son vereceğiz. Erken ya da zamanında seçimde her şey değişecek.”

Bu haber toplam 305 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.