CHP’Lİ GİRGİN BODRUM HAZİNE ARAZİSİ SATIŞINI SORDU

CHP’Lİ GİRGİN  BODRUM HAZİNE ARAZİSİ SATIŞINI SORDU
Hazine ve Maliye Bakanlığı Bütçe görüşmelerinde CHP Muğla Milletvekili Plan ve Bütçe Komisyon üyesi Süleyman Girgin Bakan Lütfü Elvan’a iktidarı hedefler ve gerçekler üzerinden eleştirdi. Girgin, Hazine ve Maliye Bakanına...

Hazine ve Maliye Bakanlığı Bütçe görüşmelerinde CHP Muğla Milletvekili Plan ve Bütçe Komisyon üyesi Süleyman Girgin Bakan Lütfü Elvan’a iktidarı hedefler ve gerçekler üzerinden eleştirdi. Girgin, Hazine ve Maliye Bakanına TÜİK’in enflasyon hesabını, Bakanlığa bağlı özelleştirme idaresinin Bodrum-Bitez’deli hazine arazisi satışını ve sayıştay raporlarındaki usulsüzlükleri sordu.

Milletvekili Süleyman Girgin Hazine ve Maliye Bakanlığı Bütçe görüşmelerinde Lütfü Elvan’a, sayıştay raporlarındaki usulsüzlükleri sordu.

Emeğin anayasal haklarını bile topla tüfekle bastıran, sendikal hareketi, yasaklar ve grev ertelemeleriyle baskılayan bir siyasal düzenin bizi getirdiği noktadayız” diyen Girgin, “Bakanım, şu da geçen aydan bir haber. Gebze'deki büyük bir otomobil fabrikası Türkiye'den çekilme kararı aldı, bu karar 1.200 işçinin bir anda işsiz kalması anlamına geliyordu. İşçilere ortalama 40 maaş tazminat verildi, devlet, emekçilerin tazminatlarının yüzde 40'ına gelir vergisi diyerek el koydu. Uzun süre işsiz kalma tehlikesi altında olan bir emekçi için tazminatların yüzde 40'ı büyük bir paradır” diye konuştu.

Özelleştirme İdaresi eliyle kamu arazilerine rant temelli imar planları yapıldığını söyleyen CHP’li Girgin, “Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'nın 53'üncü sayfasında 2022'de 9 milyarlık daha özelleştirme geliri hedeflediğiniz yazıyor. Son kırıntılarda eğer kaldıysa satılacak. Eğer özelleştirme sürecinden halkımız lehine gerekli dersler çıkarılsa idi farklı bir süreç olan hazine garantili ihalelerle kamusal zenginliklerimizi üç beş şirkete peşkeş çeken modele bu kadar fütursuzca olur verilir miydi? 2017'den 2024 sonuna kadar gerçekleşen ve tahmin edilenlerle birlikte otoyol, köprü ve şehir hastanelerinin garanti ödemeleri 94 milyarı buluyor. Ne kadar zarar edersek edelim, ekonomi yönetiminin kumandasına kim geçerse geçsin hâlâ yanlışta ısrar ediliyor.

ÖZELLEŞTİRME İDARESİ ELİYLE RANT ALANLARI OLUŞTURULUYOR

Bakan Özelleştirme İdaresi bu ülkenin her yerini parsel parsel satmaya yeminli mi? Özelleştirme İdaresi eliyle kamu arazilerine rant temelli imar planları yapılmaktadır. Yapılan planlarla kamu kullanımı yok edilmekte ve altyapı ihtiyaçları gözetilmeden sit alanları ve mera alanları özelleştirme eliyle imara açılmaktadır” dedi.

“BODRUM-BİTEZ’E 3 AYLIK ŞİRKETE HAZİNE ARAZİSİ SATILDI”

CHP’li Girgin, Bodrum’da özel bir şirkete satılan 29 bin metrekarelik arazi ile ilgili, şunları söyledi:

“Bu sabah Resmî Gazete'de yayımlandı Sayın Bakan. Şurada elimde, seçim bölgemde, Bodrum Bitez'de büyük bir arazinin özelleştirilmesi haberini okuduk. 21 Mayısta kurulmuş, daha bu yıl, ihaleye girmeden önce 9 Haziran’da da tescil edilmiş olan bir inşaat şirketine 29 bin metrekarelik büyük bir arazi 252 milyon liraya satılmıştır. Burada ne yapılacaktır, niçin satılmıştır, yerel yönetimin, sivil toplum örgütlerinin ve halkın görüşü alınmış mıdır? Sayın Bakan, Bodrum'un nüfusu yazın 1,5 milyon, Muğla'nın 5 milyon. Muğla, İller Bankasından ancak kış nüfusuna göre destek almakta, eğer destek verecekseniz yazlık nüfusa göre verin ve Bodrum'dan, Muğla'dan rant için iktidar elini eteğini çeksin.”

“SAYIŞTAY’IN TESPİT ETTİĞİ USULSÜZLÜKLER İÇİN HANGİ ADIMLARI ATTINIZ?

Girgin, son olarak şu açıklamalarda bulundu:

“Sayın Bakan, Sayıştay raporlarıyla ilgili birkaç notum var. Uluslararası Organize Suçlara Karşı Küresel İnisiyatif adlı kuruluşun eylül ayı sonunda yayınladığı küresel organize suç endeksine göre Türkiye, suç skoru bakımından 193 ülke arasında 12'nci sıradadır.

Bakanlığınızın görev alanına giren hususlar bakımından MASAK vasıtasıyla yaptığı çalışmaların yetersizliğini nasıl gidermeyi düşünüyorsunuz?

Merkez Bankasının kanuna aykırı olarak personelinin ve yakınlarının özel sağlık sigortası için geçen yıl 52 milyon lirayı harcadığını tespit etmiştir. Bu hususta bir işlem yapılmış mıdır?

ARAÇ SALTANATINI ÖNLEMEK İÇİN NE YAPTINIZ?

Merkez Bankasının yine, 2020 yılında gerçekleştirdiği 166 ihaleden 146'sının Kamu İhale Kanunu 3'üncü maddesine istinaden istisna kapsamında yapıldığını söylüyor, istisnanın genel bir uygulamaya dönüştüğünü eleştiriyor. Bu konuda bir girişiminiz var mı?

Son olarak, Sayıştay, raporunda Merkez Bankasında taşıt tahsisi hakkı olmayan kişilere araç tahsil edilerek oluşturulan araba saltanatını eleştiriyor. Bu konuda bir girişiminiz var mıdır?”

Bu haber toplam 288 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.