CHP’li Karahan: “DSİ hatlarını bakanlarınıza sorun”

CHP’li Karahan: “DSİ hatlarını bakanlarınıza sorun”
AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Osman Gökmen, geçtiğimiz günlerde yağmur kapanlarının yapıldığına yönelik açıklamasına, CHP Bodrum İlçe Başkanı...

AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Osman Gökmen, geçtiğimiz günlerde yağmur kapanlarının yapıldığına yönelik açıklamasına, CHP Bodrum İlçe Başkanı Halil Karahan, “İstanbul’a ihanet edenler şimdi Bodrum’a ihanet ediyor. DSİ hatlarını bakanlarınıza sorun” diyerek cevap verdi.

Sinem Korkmaz

Geçtiğimiz günlerde Bodrum Belediyesi’nin kafe açılış töreninde DSİ hatları hakkında konuşan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’ün “DSİ kaynaklı patlakların onarım ve su kaybının Büyükşehir’e maliyeti en az 30 milyon lira” söylemlerine AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Osman Gökmen, “6 yıldır görev yapan CHP’li Muğla Büyükşehir Belediyesi DSİ’ye ödemesi gereken katkı beledini ödedi mi?” sorusuna CHP’den yanıt gecikmedi. Gökmen’in açıklamasının ardından CHP Bodrum İlçe Başkanı Halil Karahan, “İstanbul’a ihanet edenler şimdi Bodrum’a ihanet ediyor. DSİ hatlarını bakanlarınıza sorun” dedi.

Her yıl DSİ’ye ayrıca bedel ödenmekte olduğunu söyleyen CHP Bodrum İlçe Başkanı Halil Karahan, “Bodrum’da sürekli patlayan DSİ hatları hakkında açıklama yapan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Osman Gürün’e AK Parti Bodrum İlçe Başkanı bazı sorular yöneltmiştir. Bodrum’un ödediği vergileri Bodrum’a hizmet yerine eziyet haline getiren, yaptıkları DSİ hatları bin 780 defa patlayan, hastane inşaatını yarım bırakan AK Parti’nin ilçe başkanının sorularına kısaca cevap vererek kendisine birkaç soru da biz yöneltelim. AK Parti İlçe Başkanı’nın sorusu DSİ’ye katkı bedeli ödemesi yapıldı mı? Muğla Büyükşehir’in DSİ’ye de her yıl DSİ’ye ayrıca bedel ödenmektedir kurulduğu günden bu yana Bodrum İçme suyu projesi kapsamında yapılan borç geri ödemesi 21 Milyon TL’nin üzerindedir. Geyik ve Mumcular Barajının her türlü işletme gideri için. AK Parti İlçe Başkanı’nın iddiası Konacık Gazderesi, Çukurdere, Aliyan Deresi  4 adet tersip bendi (sel kapanı) Bodrum’un hizmetine girmiştir. Sel kapanı ile tersip bendi arasındaki farkı bilmeyen AKP İlçe başkanına o yapılanların tersip bendi olduğunu sel kapanı olmadığını hatırlatarak aradaki farkı öğrenmesi için buraya yazıyoruz. Ayrıca tersip bentleri de yakın bir tarihte yapılmadı, yeterli değil ve acilen sel kapanlarının yapılması gerekiyor. Sel kapanı, Mansap şartları doğrultusunda hidroloji çalışması neticesinde belirlenen 50 milyon 100 bin 500 yıllık muhtemel taşkın debilerini mansap deşarj kapasitesi ile deşarj eden, fazla debiyi gölünde biriktirerek aslen bir gölettir. Yani suyun akış debisini azaltan ters istikamette yapay gölet oluşumuna sel kapanı diyoruz. Tersip Bendi, Taşkın esnasında dere yatağında oluşan akım içerisinde bulunabilecek iri malzemeler kaya ağaç ve benzeri teressübatı tutan ve taşkının yıkıcı etkisini azaltan ancak dere akış debisi üzerine etki oluşturmayan erozyon kontrolü görevi de üstlenen bir yapıdır. AK Parti İlçe Başkanı’nın 2014 yılından beri ne kadar su parası toplandığı sorusuna gelince Bodrum’a tarihinin en büyük alt yapı yatırımını başlatan Muğla Büyükşehir Belediyesi 350 Milyon TL yatırımı başlatmış, bunun yanında DSİ’nin yaptığı ve defolu olduğu raporlarla tespit edilen hatların tamiri için de 30 Milyon TL maliyete katlanmak zorunda kalmıştır. AK Parti İlçe Başkanı’nın da kabul ettiği gibi iddialara göre yandaşlara verilen ihale ile devleti milyonlarca zarara uğratan, Bodrum’u kalitesiz malzemelerle ören firmaya dava açılmış ve dava sürmekteymiş. AK Parti’nin İstanbul’a ihanet ettik açıklamasının bir benzeri ne yazık ki Bodrumumuz için de yaşanmaktadır. İşi bilene değil, işi partilerine yakın olan yandaşa veren anlayış yüzünden Bodrum ve ne yazık ki ülkemiz maddi, manevi kayba uğruyor. Halkımız mağdur edilmektedir” dedi.

Bu haber toplam 638 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.