CHP’Lİ ÖZCAN: “YENİLENEBİLİR ENERJİYE EVET İZİNSİZ ŞERHE HAYIR”

CHP’Lİ ÖZCAN: “YENİLENEBİLİR ENERJİYE EVET İZİNSİZ ŞERHE HAYIR”
CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan, YEKA (Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları) mağduru olan Bodrum Mazı mahallesindeki aileleri ziyaret ederek sorunlarını dinledi.Muğla ve ilçelerinde Temmuz ve Ağustos ayları içersinde çok geniş...

CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan, YEKA (Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları) mağduru olan Bodrum Mazı mahallesindeki aileleri ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

Muğla ve ilçelerinde Temmuz ve Ağustos ayları içersinde çok geniş ve etkili yangınlar meydana geldiğini söyleyen Milletvekili Özcan, “Maalesef mahallelimiz üzülerek belirtmeliyim ki çok büyük zarar gördü. Yenilenebilir enerjiye evet izinsiz şerhe hayır” dedi.

Özcan, “Yangın döneminin hemen öncesinde ve sonrasında Muğla’nın Milas, Bodrum, ilçelerinde yangından doğrudan etkilenen Mazı, Gökbel, Bozalan ve Fesleğen mahallelerinden şahısların özel mülkiyetlerinin tapu kayıtlarına (Konusu: Taşınmaz 21.03.2021 tarih ve 31430 Sayılı Resmi Gazetede rüzgar enerjisine dayalı YEKA(yenilenebilir enerji kaynak alanları olarak ilan edilmiştir.) şerhi konulmuştur. Rüzgar santrallerini temiz ve yenilenebilir enerji kaynağı olarak gördüğünü söyleyen Özcan  Aynı zamanda Karbondioksit  emisyonunu azaltmak üzere de desteklenmesi gereken enerji üretim teknolojisidir. Koruma kullanma dengesi gözetilmediği zaman Yapılaşmalar başlıyor, Vatandaşın rızası alınmadığı ve ÇED süreçleri sağlıklı işletilmediği için yerel halkla karşı karşıya geliniyor” dedi.

Devletin “ben bilirim” tavırları takındığını söyleyen Özcan, “Mazı ve diğer yerleşim yerlerimiz olan Bozalan, Fesleğen ve Gökbel’de yapılması gereken vatandaşın iznin alınması ya da Yerel yönetimlerle işbirliği yapılması bu mağduriyetleri büyük ölçüde önleyecektir. İktidar maalesef her şeyi ben bilirim düşüncesinde olup sadece bu konuda değil birçok konuda olduğu gibi ben bilirim ve de ruhsat veririm havasındadır” ifadelerini kullandı.

“VATANDAŞIMIZIN HAKLI MÜCADELESİNİN YANINDA OLACAĞIM”

Milletvekili Suat Özcan son olarak, “Hem tarım hem turizm gelirleri ile öne çıkan ve devletimize çok önemli gelir kaynakları sağlayan İlimiz Muğla’da eğer RES’ler kurulacaksa mağduriyet yaratmadan olmalıdır. Bununla ilgili olarak haklı bir şekilde özel mülkiyetlerine ait tapularına konan şerhlerinin kaldırılması gerekiyor. Bu konuda her zaman vatandaşlarımızın haklı mücadelesinin yanında olacağım” dedi.

Bu haber toplam 231 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.