CHP’nin 96. Yaşı Kutlandı

CHP’nin 96. Yaşı Kutlandı
Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluşunun 96’ıncı yılı Muğla’da il başkanlığı tarafından düzenlenen gecede kutlandı. Geceye katılan CHP Genel Başkan...

Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluşunun 96’ıncı yılı Muğla’da il başkanlığı tarafından düzenlenen gecede kutlandı. Geceye katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, partisinin İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na verilen hapis cezasına ilişkin, “Canan’ı kimseye vermeye niyetimiz yok” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluşunun 96’ıncı yılı Muğla’da kutlandı. Geceye CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu, CHP Muğla Milletvekilleri Mürsel Alban, Suat Özcan, Burak Erbay, Süleyman Girgin, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, CHP ilçe başkanları ve çok sayı da partili katıldı.

CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu “Bugünün anlam ve önemi büyüktür. Partimizin ilk Genel Başkanı Mustafa Kemal Atatürk’tür. Cumhuriyet Halk Partisi İçişleri Bakanlığına verilen dilekçe ile değil savaş meydanlarında kurulmuştur. Cumhuriyet Halk Partisi halkın sigortasıdır. Ne yazık ki bugün ülkemiz ortaçağ karanlığına hızlı gitmektedir. Demokrasi neredeyse yok olmuştur. Ülkemiz iyi yönetilmemektedir. Bu nedenle Cumhuriyet Halk Partisine büyük görev düşmektedir. Önümüzdeki seçimlerde CHP iktidar olacak, hak, hukuk ve adalet yerine bulacak. Parlamenter sistem geri gelecek” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, “Genel Başkanımıza linç girişi oldu. Tutuklu yok. Bugün partimiz kendi raporunu açıkladı. O raporda kim olduklarını, yüzlerini ve yapmış oldukları eylemleri de açıklıkla göreceksiniz. Ama senin gördüğünü savcı görmüyor olacak. Genel Başkanımıza birkaç gün önce Kuşadası’nda yumurtalı saldırı yapıldı. Onu yapan da serbest. Ama yedi sene önce atmış olduğu tweetlerden dolayı Canan yoldaşıma 10 yıl verdiler. Canan Kaftancıoğlu yalnız değildir. Canan bizim yoldaşımız. Canan bizim kardeşimiz. Canan bizim il başkanımız. Canan’ı kimseye vermeye niyetimiz yok” dedi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün “ Doğum günümüz kutlu olsun. 96 yıl gerçekten dünya siyaset tarihinde önemli. Cumhuriyet Halk Partisi devleti kuran parti. O Cumhuriyet Halk partisi ülkeyi kurtardıktan sonra büyük bir kalkınma ve büyük bir yürüyüş başlattı. Burada bulunan herkes o büyük mirasın sahipleri” dedi.

Bu haber toplam 347 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.