Çiçek:“İstihdam’da hedef olan 30 bini geçip 50 bini bulacağız”

Çiçek:“İstihdam’da hedef olan 30 bini geçip 50 bini bulacağız”
Muğla Valiliği’nin öncülüğünde Muğla İş Kurumu Müdürlüğü tarafından düzenlenen 3’ncü İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı Muğla Sıtkı...

Muğla Valiliği’nin öncülüğünde Muğla İş Kurumu Müdürlüğü tarafından düzenlenen 3’ncü İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi 15 Temmuz Şehitleri solunanda ve fuayesinde açıldı. Açılışa Muğla Valisi Amir Çiçek, Muğla Cumhuriyet Başsavcısı Necip Topuz, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Menteşe, Köyceğiz, Ortaca, Dalaman, Marmaris, Yatağan, Kavaklıdere ve Ula Kaymakamları, İl Jandarma Komutanı Albay Yavuz Özfidan, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Osman Arıkan Nacar, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İlyas Sarıyerli, kurum müdürleri, toplum yararına program kapsamında çalışanlar, lise ve üniversite öğrencileri, mesleki eğittim kapsamındaki kursiyerler, işveren temsilcileri ve iş arayanlar katıldı.

Fuarın açılışında konuşan Muğla Valisi Amir Çiçek, İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı ile işverenle işçiyi bir araya getirdiklerini söyledi. Devletin insanlara yönelik ve insan odaklı hizmetlerin en önemlilerinden birinin istihdam sağlamak olduğunu belirten Vali Çiçek, “Muğla’da amacımız istihdam alanlarını gün geçtikçe büyütmek ve işsizlik oranını en alt seviyelere çekmek” dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan ‘Milli İstihdam Seferberliği’nin istihdamın artışında etkili olduğunu aktaran Vali Çiçek, “Cumhurbaşkanımız Milli İstihdam Seferberliğini başlattığında Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğümüz ve Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğümüz ile eksiklerimizi tespit ederek, yapılması gerekenler konusunda çalışmalarımıza başladık. İşverenlerimizle bir araya gelerek projenin kendilerine kazandıracaklarını anlatarak istihdam seferberliğini duyurmaya çalıştık. En kısa sürede bu çalışmalarımızın sonuçlarını aldık. İki aydan az bir sürede 10 bine yakın vatandaşımız bu projeden faydalanarak iş sahibi oldular. Muğla’da hedefimiz 30 bin. Ben inanıyorum ki yılsonuna kadar 50 bini de geçeceğiz. Ticaret odalarımızla, işverenlerimizle ve kamu kurumlarımızla ortak akıl ve kolektif hareketle çalışmalar yürüttük. Yeni Türkiye hedeflerine durmadan ilerlemenin yolu çalışmaktan, istihdamdan ve ekonomiden geçer” dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Kurumu Müsteşar Yardımcısı Osman Arıkan Nacar ise, “Çalışma Bakanlığı olarak ocak ayında bir istihdam seferberliği olarak tüm Türkiye de başlattık. 81 ilde 35 bin ziyaret yapıldı. Şu an ikinci turda tekrar 81 ilimizi gezip istihdamın önünde engel olan istihdamı arttıracak politikalar geliştirmek üzere bire bir muhatapların kendisiyle işverenlerle çalışanlarla emeklilerle dezavantaj guruplarla yöneticilerle bir araya gelip istihdamın önünü açacak politikalar geliştiriyoruz.

Bugün Türkiye’de doğduktan sonra beklenen yaşam ömrü artık 78 yıla çıktı. Her yıl 1 milyon 300 bin doğum olaraktan nüfusu her geçen gün gençleşen o yüzden de gençlere de politikalarda özellikle istihdamda proaktif davranması gereken önemli ülkelerden bir tanesidir. En son açıklanan TUİK rakamında % 12,7 işsizlik rakamlarımız var. Ama bugün tarihin en büyük istihdam seferberliğinin ruhuyla sadece verilen 773 lira ile değil, sadece Çalışma Bakanlığı olarak değil tüm devlet olarak ortaya konan iade ile bu rakamlar yavaş yavaş aşağıya düşüyor düşmeye devam ediyor. Ve bu yılın sonunda da %9’lara kadar da düşeceğini tahmin ediyoruz. Türkiye’de işsizlik var diyoruz ama bugün İş-Kur’da Türkiye genelinde 150 bin boş iş pozisyonu var. Sadece Muğla’da 18 bin boş iş pozisyonu olup, bugün bu salonda çalışmak isteyen herkesin yarın eğer çalışmak istiyorum diyorsa iş bulabileceği bir ortam var” dedi.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İlyas Sarıyerli yaptığı konuşmada ekonomik kalkınmada ve sosyal refahın artmasında üretim ve istihdamın etkili olduğu belirtti.

Konuşmaların ardından istihdam sağlayan işletmeler ve mesleki eğitim programına katılanlara Vali Amir Çiçek ve protokol üyeleri tarafından “Teşekkür Belgesi” verildi. Ardından Vali Çiçek, protokol üyeleri ile birlikte işçi istihdam etmek isteyen özel sektör temsilcilerinin stantlarını gezdi.

Bu haber toplam 741 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.