Çiftçilere Tarımsal İlaçlama Eğitimi Verildi

Çiftçilere Tarımsal İlaçlama Eğitimi Verildi
Seydikemer İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Seydikemer Ziraat Odası İlçeye bağlı Arsa Mahallesi elma ve bağ üreticileri ile elma ve bağda hastalık...

Seydikemer İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Seydikemer Ziraat Odası İlçeye bağlı Arsa Mahallesi elma ve bağ üreticileri ile elma ve bağda hastalık ve zararlılarla mücadele konularını içeren eğitim toplantısı yapıldı.

Muğla’nın Seydikemer İlçesi Arsa Mahallesinde çiftçilere yönelik yapılan eğtimlerle ilgili Seydikemer İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; “Erken uyarı sistemleri bitkisel üretimde hastalık ve zararlılarla mücadelede ilaçlamanın gerekli olup olmadığına karar vermek, en uygun ilaçlama zamanını saptamak, üreticileri uyarmak ve böylece onları bu zararlıların mücadelesinde para, enerji ve zaman kaybından kurtarmak, ilaçların çevreye yaptığı zararı en aza indirmek amacıyla geliştirilmiş ve eğitimlerle uygulamaya aktarılmış bir sistemdir. Sistem verileri düzenli olarak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne aktarılmakta, İl Müdürlüğü teknik elemanlarınca değerlendirilip çiftçilere SMS yoluyla haber verilmektedir. Aynı zamanda akıllı telefonlara yüklenecek uygulama ile çiftçiler meteorolojik verilere ulaşabilmekte ve gerekli ilaçlama zamanını belirlemektedir. Yaptığımız eğitimlerle çiftçilerimizin özellikle SMS ilanlarımıza göre mücadele yapmalarının önemi anlatılmaktadır. Bu sistem ile bitkisel üretimde hastalık ve zararlılarla mücadelede ilaçlamanın gerekli olup olmadığına karar vermek, en uygun ilaçlama zamanını saptamak, üreticileri uyarmak ve böylece onları bu zararlıların mücadelesinde para, enerji ve zaman kaybından kurtarmak, ilaçların çevreye yaptığı zararı en aza indirmek temel hedefimizdir" ifadeleri kullanıldı.

Çiftçilerin yoğun ilgi gösterdiği toplantı, karşılıklı fikir alışverişleriyle sona erdi.

Sevil OLUÇ

Bu haber toplam 300 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.