CİĞERLERİMİZ ARTIK YOK OLUYOR!

CİĞERLERİMİZ ARTIK YOK OLUYOR!
Marmaris’te 6 gündür devam eden yangını söndürmek için havadan desteğin şart olduğunu söyleyen Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay; “Ciğerlerimiz yanmıyor, ciğerlerimiz artık yok oluyor. Bu Marmaris’in çığlıdır”...

Marmaris’te 6 gündür devam eden yangını söndürmek için havadan desteğin şart olduğunu söyleyen Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay; “Ciğerlerimiz yanmıyor, ciğerlerimiz artık yok oluyor. Bu Marmaris’in çığlıdır” ifadesini kullandı.

 Marmaris’te 29 Temmuz’da çıkan orman yangını 6 gündür devam ediyor. Armutalan Mahallesinde başlayıp çok geniş bir alana yayılan yangın yaklaşık 12 bin hektarlık alanı küle çevirdi. İçmeler, Dereözü, Osmaniye, Bayır, Turgut, Orhaniye, Hisarönü, Turunç, Çiftlik, Kumlubük, Asparan ve Mezar Gediği mevkiinde etkili olan yangının son durumu ile ilgili bilgi veren Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, bir kez daha havadan müdahale çağrısı yaptı.

HAVA DESTEĞİ ŞART

Yangının 6’ncı gününde de yangının tam anlamıyla kontrol altına alınamadığını söyleyen Oktay,  “Turunç, Hisarönü, Orhaniye, Turgut, Amos ve Kumlubük’te yangınlar devam etmekte. İlk günden beri hava desteği yönünde talep etmemize rağmen şu anda 1 helikopter havadan müdahale ediyor. Uçak yok. Karadan inanılmaz özverili şekilde, cansiperane şekilde ekipler mücadele ediyor. Ancak coğrafi şartlardan ötürü her alana karadan müdahale mümkün değil. Bu çağrımı tekrar yenilemek istiyorum. Sayın devlet büyüklerimiz; Marmaris, Bodrum, Milas, Manavgat… Tüm yanan alanlara hava desteği istiyoruz” dedi. “Ciğerlerimiz yanmıyor, ciğerlerimiz artık yok oluyor. Bu Marmaris’in çığlıdır” ifadesini kullandı.

MARMARİS YANGIN BİLGİLERİ (2 Ağustos):

  • 29 Temmuz’da Armutalan’da başlayan yangın sonucunda Hisarönü, Turunç, Turgut, Orhaniye, Bayır, Osmaniye ve Çiftlik tamamen boşaltılmıştır. Armutalan, İçmeler ile Siteler bölgesi kısmen boşaltılmıştır.
  • 1 vatandaş hayatını kaybetmiştir. 286 kişi yangından etkilenmiş ve hastanelere sevk edilmiştir. 2 Ağustos itibariyle 16 vatandaş tedavileri devam etmektedir.
  • 2065 personel, 421 araç, 480 arazöz, 90 iş makinesi ile karadan müdahale etmekte.
  • İstanbul BB, İzmir BB, Eskişehir BB, Aydın BB, Denizli BB, Manisa BB, Sakarya BB, Kayseri BB, Kırklareli ve çok sayıda ilçe belediyesi desteğe gelmiştir.
  • Yangın söndürme çalışmalarına destek olmak için Azerbaycan’dan 110 personel göreve başlamış olup; 250 personelin intikali devam etmektedir.
  • Az hasarlı 35, ağır hasarlı 38 bina var.
  • Belediyenin zabıta, fen işleri, temizlik, park bahçeler, destek başta olmak üzere tüm ekibi sahada söndürme çalışmalarına katılmıştır.
  • Belediye Turban Kavşağı, Armutalan Kültür Merkezi ve Amiral Orhan Aydın Spor Salonu’nda kurduğu lojistik merkezinde yardımları kabul ediyor. Yangın söndürme ekipleri ve afetzedelere yardımları gönderiyor.

Bu haber toplam 384 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.