ÇİMENTO FABRİKASI YARGIYA TAŞINACAK

ÇİMENTO FABRİKASI YARGIYA TAŞINACAK
BERİTAN YÜCEL--Menteşe Kent Konseyi, Muğla’nın Menteşe İlçesi Bayır Mahallesinde yapılması planlanan ve birçok kesim tarafından risk yaratacağı nedeniyle tepki toplayan Çimento Fabrikası projesini yargıya taşıyacağını...

BERİTAN YÜCEL--Menteşe Kent Konseyi, Muğla’nın Menteşe İlçesi Bayır Mahallesinde yapılması planlanan ve birçok kesim tarafından risk yaratacağı nedeniyle tepki toplayan Çimento Fabrikası projesini yargıya taşıyacağını açıkladı.

Bayır’da yapılması planlanan Çimento Fabrikası projesiyle ilgili tartışmalar devam ederken Menteşe Kent Konseyi’nce yapılan açıklamada, fabrikanın yaratacağı risk konusunda vatandaşların bilgilendirilmesine ve Menteşe Belediyesi tarafından gerçekleştirilen idari işleme yönelik hukuki süreç başlatılmasına karar verildiği duyuruldu.

Menteşe Kent Konseyi’nce yapılan duyuruda şu ifadelere yer verildi:

“25/12/2021 Tarihinde, MUÇEP Menteşe Meclisi ve Deştin Çevre Platformu ile birlikte gerçekleştirdiğimiz basın açıklamasında Bayır’da yapılması planlanan Çimento Fabrikası ile ilgili çekincelerimizi ve kaygılarımızı kamuoyu ile paylaşmış ve ilgili kamu otoritelerine yönelik talebimizi sunmuştuk.

Geldiğimiz aşamada Menteşe Belediye Başkanlığı’nca bu konuda ilgili odalarca ve kamuoyunca dillendirilen kaygı ve çekincelerin görmezden gelindiği ve ilgili çimento fabrikasına ruhsat verildiği görülmüştür.

Menteşe Kent Konseyi Yürütme Kurulu’nun 04/01/2021 tarihli toplantısında konu görüşülmüş olup, sürecin kamuoyu nezdinde gündemde tutulmasına, fabrikanın yaratacağı risk konusunda hemsehrilerimizin bilgilendirilmesine ve Menteşe Belediyesi tarafından gerçekleştirilen idari işleme yönelik hukuki süreç başlatılmasına karar verilmiştir.”

Bu haber toplam 599 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.