Cinayet davası ertelendi

Cinayet davası ertelendi
Muğla'nın Menteşe ilçesi Karabağlar Yaylası'nda Pınar Gültekin'i öldürüp cesedini bir varilin içinde yaktıktan sonra üzerine beton dökerek dere kenarına atan Cemal Metin Avcı ile kardeşi Mertcan Avcı'nın yargılanmasıma...

Muğla'nın Menteşe ilçesi Karabağlar Yaylası'nda Pınar Gültekin'i öldürüp cesedini bir varilin içinde yaktıktan sonra üzerine beton dökerek dere kenarına atan Cemal Metin Avcı ile kardeşi Mertcan Avcı'nın yargılanmasıma devam edildi. Duruşmada Pınar Gültekin'in ölmeden yakıldığı iddialarına cevap veren katil zanlısı Avcı, "Ölmüş olmasaydı ambulans çağırırdım" dedi.

SİNEM KORKMAZ

Muğla'da, Cemal Metin Avcı tarafından vahşice öldürülen üniversite öğrencisi Pınar Gültekin’in davasının 5’inci görüldü. Muğla Adliyesi 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada mahkemeye gönderilen adli tıp raporunda Gültekin'in ölüm zamanının belirlenemediği belirtildi. Pınar Gültekin'in ölmeden yakıldığı iddialarına cevap veren katil zanlısı Avcı, "İlk yardım belgem var. Öldüğünü zaten kontrol ettim. Yaşasaydı ambulans çağırırdım. Yakalanmamak ve yok etmek amacıyla yaptım. Pişmanım keşke olmasaydı" dedi.

"ÖLÜMÜ MÜ MEŞRULAŞTIRMAYA ÇALIŞIYORSUNUZ"

Amerika Birleşik Devletleri'nden belge beklenmesine tepki gösteren Gültekin’in avukatı Rezan Epözdemir, “5. celsedeyiz bir türlü yargı ilerlemiyor. Hep sürüncemede kalıyor. Yapılan istemlerin yargılamaya uzatma amacı olduğu açıktır. Biz niçin görüntüleri Amerika’dan istiyoruz. Yani neyi ortaya koyacak. Biz burada maktulün özel hayatını mı yargılıyoruz. Ölümü mü meşrulaştırmaya çalışıyoruz. Niçin maktulün özel hayatını konu alan video fotoğrafları bekliyoruz. Maktul ve ailesinin itibarını mı zedelemeye çalışıyoruz. Yargılanması gereken her şey açıktır.” dedi.

"MAHKEME TARAFSIZ DEĞİL"

Epözdemir, “Bize göre bu suç tek başına işlenemez. Maktul vahşice katledilmiş. Cinayet en ince detayına kadar düşünülmüş. Adli tıp raporununda sigara izmaritinden şüphelilerin olay yerinde bulunduğu tespit edildi. Haykırdık, burada 3 fail daha var, suç delillerİ bellidir. Taleplerimiz kabul görmedi. Başından beri mahkemenin tarafsız olduğunu düşünmüyoruz. Sizin vereceğiz hiçbir karar adil değil. Siz adil değilsiniz, adil de görünmüyorsunuz" dedi.

Gültekin’in avukatı Epözdemir’in, Amerika’dan talep edilen görüntü ve fotoğrafların istenmesinden vazgeçilmesiyle ilgili talep reddedildi.

"KIZ BABASI DÜNYAYI YAKAR"

Sanık Cemal Metin Avcı’nın avukatlarının savunması esnasında, Pınar Gültekin’in babası Sıddık Gültekin ayağa kalkarark avukatlara "siz neyi savunuyorsunuz" diyerek tepki gösterdi.

Gültekin," Siz kimi, neyi savunuyorsunuz? Kızım öldü. Siz hala nasıl bu adamı savunuyorsunuz? Bir kız babası dünyayı yakar. Bunu asla unutmayın" dedi.

Sıddık Gülten mahkeme düzenini bozduğu gerekçesiyle mahkeme başkanı tarafından duruşma salonundan çıkarıldı.

"ÖLÜMÜ MEŞRULAŞTIRMIYORUZ"

Avcı'nın avukatı ise, "Biz burada savunma yapıyoruz diye maktülenin ölümünü meşrulaştırmıyoruz. Ölümü hakettiğini söylemiyoruz. İki tarafında savunma hakkı var. Yoksa neden mahkeme görülsün. Biz muhakeme yapıyoruz.  Biz tahriklerin arkasına saklanmıyoruz" dedi.

Öte yandan Amerika'dan gelecek belgelerinb dava için gerekli olduğunu söyleyen avukat, "O belgeler önemli belgeler" dedi.

“Diri diri yakmış neyi savunuyorsunuz. ” dedi ve kapıya doğru yöneldi. Mahkeme başkanı tarafından duruşma salonu dışında çıkartılması istendi. Ve dışarı çıkarıldı.

SOMUT DELİL İSTENDİ

Cumhuriyet savcısı, Avcı’nın canavarca hisle tasarlayarak öldürmesine  ilişkin somut delillerin bulunması dikkate alınarak tutukluluk haline devamını talep etti.

"ÇOK PİŞMANIM"

Cemal Metin Avcı, “ Son gelen adli tıp raporuna katılmıyorum. En başından beri söylediğim gibi ilk yardım belgem var. Kişinin öldüğünü zaten kontrol ettim. Yaşasaydı ambulans çağırırdım. Yakalanmamak ve yok etmek amacıyla yaptım. Pişmanım keşke olmasaydı. Her şeyi anlattım. Bu olayı tek başına yapılamayacağını söylüyorlar ama keşifte mahkeme heyeti kendileri de gördü, olanından daha ağır olan varili kaldırdım. Çok pişmanım özür dilerim herkesten. Keşke olmasaydı. Türk adaletine güveniyorum. Adaletli bir şekilde yargılanmak istiyorum. Çok pişmanım “ dedi.

Sanık Cemal Metin Avcı’nın tutukluluk halinin devamına karar verildi. Duruşma,  27 Eylül saat 14.00’e ertelendi.

Bu haber toplam 846 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.