Cinayeti canlandırmayla anlattı

Cinayeti canlandırmayla anlattı
Muğla’nın Menteşe ilçesinde üniversite öğrencisi Pınar Gültekin’in katil zanlısı Cemal Metin Avcı ile kardeşi Mertcan Avcı’nın tutuklu yargılandıkları...

Muğla’nın Menteşe ilçesinde üniversite öğrencisi Pınar Gültekin’in katil zanlısı Cemal Metin Avcı ile kardeşi Mertcan Avcı’nın tutuklu yargılandıkları dava kapsamında olay yeri olan bağ evinde keşif yapıldı.  Cemal Metin Avcı ve Mertcan Avcı mahkeme heyetinin sorularını yanıtlayıp, olay günü yaşananları canlandırma yöntemiyle anlattı.

Sinem Korkmaz

Geçtiğimiz Temmuz ayında meydana gelen olayda üniversite öğrencisi Pınar Gültekin’in katledilmesiyle gözaltına alınarak, tutuklanan katil zanlısı Cemal Metin Avcı’nın yargılanması kapsamında, olayın meydana geldiği Karabağlar mevkiindeki bağ evinde keşif yapıldı.

Keşfe zanlı Cemal Metin Avcı ile yine kendisi gibi tutuklu bulunan kardeşi Mertcan Avcı katılırken, taraf avukatlarının da hazır bulunduğu bağ evinde olayın canlandırılması için bir varil ile palet de hazır bulunduruldu. Geniş güvenlik önlemleri altında tutuklu olarak bulunduğu Afyon ilinden Muğla’ya getirilen Cemal Metin Avcı, olay yerinde yaşananları, Muğla 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın heyetine göstererek anlattı.

Öte yandan; Pınar Gültekin’in Avukatı Rezzan Epözdemir, ilk duruşmada katil zanlısının cinayeti işlerken bir varili tek başına kaldıramayacağını öne sürerek, cinayete yardımda bulunanların var olduğu iddiasında bulunmuştu. Keşif sırasında ise, katil zanlısı Cemal Metin Avcı’nın, Avukat Epzödemir’in iddiası karşısında yapılan canlandırmada,  olay günü kullanılan varille aynı ağırlıktaki varili, tek başına kaldırdığı görüldü.

Yapılan canlandırmanın ardından Cemal Metin Avcı Afyon’a, kardeşi Mertcan Avcı’da tutuklu bulunduğu Düğerek Cezaevine gönderildi.

OLAY

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü öğrencisi Pınar Gültekin, 16 Temmuz günü kayboldu. Yapılan çalışmalar sırasında gözaltına alınan Cemal Metin Avcı, ilişki yaşadığı Pınar Gültekin’i öldürdüğünü itiraf etti. Pınar’ın cesedini bağ evinde varile koyarak yaktığını itiraf eden katil zanlısı Cemal Metin Avcı hakkında ‘canavarca hisle adam öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet, kardeşi Mertcan Avcı hakkında da ‘yardım ve yataklık’ suçundan beş yıl hapis cezası talebiyle dava açıldı. Muğla 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde, 9 Aralık günü görülmeye başlanan davanın ilk duruşmasında Pınar Gültekin’in ailesinin Avukatı Rezan Epözdemir, olay yerinde keşif yapılması talebinde bulunmuş, mahkeme heyeti de katil zanlısı Avcı’nın akıl sağlığının yerinde olup olmadığı yönünde rapor alınması ile olay yeri inceleme uzmanı ve bilirkişi eşliğinde 22 Aralık günü, keşif yapılmasına karar vermişti.

Bu haber toplam 748 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.