Civelek çiftçilerle buluştu

Civelek çiftçilerle buluştu
Muğla Valisi Esengül Civelek Fethiye'nin İncirköy Mahallesinde Gıda,Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce düzenlenen Endemik Bitkiler Konferansında çiftçilerle bir araya geldi.“Endemik Bitkiler” konulu konferansa Vali Civelek'in...

Muğla Valisi Esengül Civelek Fethiye'nin İncirköy Mahallesinde Gıda,Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce düzenlenen Endemik Bitkiler Konferansında çiftçilerle bir araya geldi.

“Endemik Bitkiler” konulu konferansa Vali Civelek'in yanı sıra Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatçi, Gıda,Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Şakir Fırat Erkal, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İlkay Türkoğlu, ilçe protokolü, çiftçiler ve vatandaşlar katıldı.

Konferansta yaptığı konuşmada Muğla'nın tarımsal alandaki ürün çeşitliliği ve üretim miktarı ile tarımda güçlü bir kent olduğunu vurgulayan Vali Civelek “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın ve vatandaş odaklı hizmet anlayışı ile vatandaşlarımızın yaşam kalitesi yükseltmek, refah seviyesini artırmak ve her alanda sosyo ekonomik anlamda güçlendirmek, vatandaşlarımızın huzur ve mutluluğunu temin etmek bizim öncelikli hedefimiz. Gıda Tarım ve Hayvancılık il Müdürlüğümüzün vatandaşlarımızın meslek sahibi olmaları için çeşitli kurum ve kuruluşlarla iş birliği içerisinde gerçekleştirmiş olduğu kurslara katılan vatandaşlarımızın bilgi ve becerisini geliştirmelerini fevkalade önemsiyoruz” diye konuştu.

Endemik Bitkiler Konferansının ardından Fethiye ilçesinde Meslek Edindirme Kurslarına katılan çiftçilere sertifikaları verildi. Sertifika töreninin ardından Vali Civelek ve beraberindeki heyet, bitkilerden yağ ve sabun üretimi yapılan imalathaneyi ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Daha sonra endüstriyel Anadolu Adaçayı üretimi çalışması yapılan tarlaya geçen Vali Civelek, tarlada incelemelerde bulunarak adaçayı yetiştiriciliği hakkında Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdüründen bilgi aldı.

Adaçayı tarlası ziyaretinin ardından 2016 yılında genç çiftçi desteği alan Zeren Orhon'un küçükbaş hayvancılık işletmesinde de incelemelerde bulunan Vali Civelek ve beraberindeki heyet, İncirköy Mahallesinde oluşturulan bahçede lavanta dikimi yaparak,vatandaşlara yedi bin lavanta fidesi dağıttı.

Bu haber toplam 512 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.