CKD “Bu Değişiklik Laik Düzeni Tehdit Edecektir”

CKD “Bu Değişiklik Laik Düzeni Tehdit Edecektir”
Cumhuriyet Kadınları Derneği Fethiye Şubesi İl ve İlçe müftülüklerine de evlendirme memurluğu” yetkisi verilmesinin laikliğe aykırı olduğunu belirttiler.“Müftülüklerle...

Cumhuriyet Kadınları Derneği Fethiye Şubesi İl ve İlçe müftülüklerine de evlendirme memurluğu” yetkisi verilmesinin laikliğe aykırı olduğunu belirttiler.

“Müftülüklerle nikah işlemlerini resmileştirmek, Laik düzeni tehdit edecektir. Bu değişiklikle, doğacak çocukların kayıt sorunları, miras gibi haklar tehlikeye girecektir.

Bu değişiklikle asıl amaç, Laik Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı çıkarak ülkeyi gericiliğe doğru sürüklemektir.”diyen Cumhuriyet Kadınları Derneği Fethiye Şubesi üyeleri açıklamalarında; “Türkiye Büyük Millet Meclisine sunulan Nüfus Hizmetleri Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Tasarısına eklenen 6-madde ile “İl ve İlçe müftülüklerine de evlendirme memurluğu” yetkisi verilmektedir.

Uzun zamandır değiştirmeye çalıştıkları Anayasamızın 2. maddesinde belirtildiği üzere Türkiye Cumhuriyeti “demokratik, laik ve sosyal” bir hukuk devletidir. Aynı zamanda, Laiklik ilkesi Anayasamızın değiştirilmesi dahi teklif edilemeyen hükümlerinden biridir. Savunmalarında; “Vatandaşımızın evlenme işlemlerini kolaylaştırmak ve daha kolay ve seri bir şekilde hizmet almalarını sağlamak gerekçesiyle” yapmaya çalıştıkları bu değişiklik Laiklik ilkesi ile asla bağdaşmaz.

Bu değişiklikle, kadınlarımız, Medeni Kanunla elde ettikleri haklarını kaybedeceklerdir. Bu değişiklikle, 4+4+4 sistemiyle kız çocuklarının eğitim hayatı nasıl sonlandırıldıysa erken evliliklerin yolu açılacaktır.

Bu değişiklikle, kadının üzerindeki baskı artacak, kadına ve çocuklara yönelik şiddet, taciz ve istismarlar önlenemez olacaktır.

Bu değişiklikle, mahalle baskısı artarken, aile huzuru bozulacak, eşit vatandaşlık kavramları yok olacaktır. Bu değişiklikle, toplumda bölünme, ötekileştirme ve ayrışma yaşanacaktır.

Bu değişiklikle, Müftülüklerle nikah işlemlerini resmileştirmek, Laik düzeni tehdit edecektir. Bu değişiklikle, doğacak çocukların kayıt sorunları, miras gibi haklar tehlikeye girecektir.

Bu değişiklikle asıl amaç, Laik Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı çıkarak ülkeyi gericiliğe doğru sürüklemektir.

Bu değişiklikle, Müftülere, imamlara nikah kıyma yetkisi vermek, Laikliği yok saymak hatta sona erdirmek çabasıdır.

Bu değişiklikle, çocuklarımıza, Laik ve Sosyal Hukuk yerine, şeriat hukuku öğretilecektir.

Ülkemizin sayısız sorunu varken, millet ve ülke olarak birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz bir süreçte; Anayasamızın değiştirilmesi teklif dahi edilemez ilkelerinden olan laiklik ilkesinin çiğnenmesine, kazanılmış kadın haklarının kaybedilmesine neden olacak, kadın ve çocukların hak ihlallerini arttıracak bu kanun değişikliği teklifine milletçe karşı çıkmalıyız.

Cumhuriyet Kadınları Derneği olarak, bu yasanın çıkmasına asla izin vermeyeceğiz. Bu teklifin, bir an önce Meclisten geri çekilmesi için tüm Demokratik Kitle Örgütlerini birlikte hareket etmeye davet ediyoruz.”ifadelerini kullandılar.

Bu haber toplam 709 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.