ÇOCUK BAĞLAMA SİSTEMLERİ ÜZERİNE ÖZEL DENETİM YAPILDI

ÇOCUK BAĞLAMA SİSTEMLERİ ÜZERİNE ÖZEL DENETİM YAPILDI
Muğla İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından Aydın yolu uygulama noktasında emniyet kemeri çocuk bağlama sistemleri üzerine özel denetim yapıldı. Denetim boyunca 40 araç...

Muğla İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından Aydın yolu uygulama noktasında emniyet kemeri çocuk bağlama sistemleri üzerine özel denetim yapıldı. Denetim boyunca 40 araç ve sürücü kontrol edildi, 5 sürücüye ise emniyet kemeri takmamaktan cezai işlem uygulandı.

Trafik kazaları incelendiğinde meydana gelen ölüm ve yaralanmaların büyük çoğunluğun sürücü ile yolcuların koruyucu tertibat kullanmamalarına bağlı olarak araç içinde savrulması, çarpmanın şiddetiyle araç dışına fırlaması veya devrilen aracın altında kalmasına neden oluyor.

Çocuk bağlama sistemlerinin kullanımında ise trafik kazalarında ölüm riskini bebeklerde yüzde 70 çocuklarda ise yüzde 54 ile 80 oranında azalttığı belirtiliyor.

Muğla İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından Aydın yolu uygulama noktasında emniyet kemeri çocuk bağlama sistemleri üzerine özel denetim yapıldı.

Uygulamada araçlar durdurularak, çocukların bağlama sistemiyle çocuk koltuğun olup olmadığına ve sürücülerin emniyet kemeri takıp takmadıklarına bakıldı.

Ekipler tarafından sürücülere emniyet kemerinin önemi anlatıldı ve durdurulan bir aracın arka koltuğunda çocuğun çocuk bağlama sistemiyle çocuk koltuğunda olduğu ve aile bireylerinin emniyet kemerlerinin takılı olduğunun görülmesi üzerine aileye göstermiş olduğu duyarlılık ve kurallara uygun hareket etmelerinden dolayı teşekkür edilerek hediye verildi.

Denetim boyunca 40 araç ve sürücü kontrol edildi, 5 sürücüye ise emniyet kemeri takmamaktan cezai işlem uygulandı.

Bu haber toplam 370 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.