Çocuk Hakları Komitesi’nde seçim

Çocuk Hakları Komitesi’nde seçim
Muğla Çocuk Hakları İl Komitesi Yeni Başkanını ve Yürütme Kurulunu Muğla Aile,Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü konferans salonunda pandemi...

Muğla Çocuk Hakları İl Komitesi Yeni Başkanını ve Yürütme Kurulunu Muğla Aile,Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü konferans salonunda pandemi kurallarına uygun olarak yapılan seçimle belirledi.

Muğla Çocuk Hakları İl Komitesi Yeni Başkanını ve Yürütme Kurulunu seçim yaparak belirledi.

20 Aralık Dünya Çocuk Hakları Günü’nde 2020-2022 yılları arasında görev yapacak Muğla Çocuk Hakları İl Komitesi Başkan, Yedek Başkan ve üye seçimleri pandemi kurallarına uygun olarak Muğla Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü konferans salonunda yapıldı.

Muğla Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü konferans salonunda Muğla İl Yetişkin Temsilcisi Öğretmen tarafından hazırlanan çocuk hakları, komite ve komitenin görev ve sorumluluklarını içeren sunum ve video gösteriminin ardından yapılan seçimlerde Işık Elekoğlu Başkan, Mehmet Bozdağ ise Yedek Başkan olarak seçildi.

ÇOCUK HAKLARI İL KOMİTESİ NEDİR?

Komite; Çocuk Hakları İl Çocuk Komitesi üyeleri, öğrenciler, tercihen tüm okullardan seçilen okul öğrenci meclis başkanları, okulların çocuk hakları kulübü öğrencileri, çalıştırılan çocuklar (sokak, hizmet sektörü, sanayi, tarım vb.),suça sürüklenen çocuklar, İl Müdürlüklerine bağlı kuruluşlarda korunma ve bakım altında olan çocuklar, engelli çocuklar ile gençlik merkezlerine devam eden çocuklardan oluyor.

Bu komitenin Muğla’ da çocuk kabul edilen, 0-18 yaş arası üyeleri bulunmakta olup, komite yürütme kurulu  her 2 yılda bir seçimle belirleniyor.

KOMİTENİN GÖREVLERİ NELERDİR?

Çocuk haklarını tanıtılması ve bilinçlendirme yapılması için etkinlikler düzenlenmesi, Çocuk Hakları İl Komitesinde yer alan üyelerin çocuk hakları eğitimleri almalarını sağlanması, Çocuk Hakları Sözleşmesinin ilkeleri ışığında ildeki çocukların sorunlarını tespit edilmesi, sorunlarla ilgili çözüm önerilerinde bulunulması gibi görevleri içeriyor.

Bu haber toplam 363 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.