ÇOCUKLAR KURALLARA UYMAYANLARI UYARACAK

ÇOCUKLAR KURALLARA UYMAYANLARI UYARACAK
Muğla İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğince Menteşe Borsa İstanbul Ortaokulu’nda ‘Ailemin ve Ülkemin Polisiyim’ projesi kapsamında...

Muğla İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğince Menteşe Borsa İstanbul Ortaokulu’nda ‘Ailemin ve Ülkemin Polisiyim’ projesi kapsamında 3. sınıf öğrencilerine trafik eğitimi verildi. Öte yandan eğitim alan öğrenciler, trafik sözü de verdi.

Muğla İl Emniyet Müdürlüğü ve Milli Eğitim İl Müdürlüğü okullarda eğitimlere devam ediyor. Bu kapsamda Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğince Menteşe Borsa İstanbul Ortaokulu’nda 3. sınıf öğrencilerine trafik eğitimi verildi.

“Ailemin ve Ülkemin Polisiyim” projesi kapsamında düzenlenen etkinliğe Muğla Vali Yardımcısı Ali Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, İl Jandarma Komutanı Ali Gemalmaz, Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, Menteşe Milli Eğitim Müdürü İdris Kömürcü, Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Kayhan Dadaşoğlu ile polis ekipleri katıldı.

İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, öğrencilerle sohbet ederek trafikte uyulması gereken kuralları hatırlattı ve kurallara uyulmadığı takdirde ilgili kişilerin uyarmaları gerektiğini söyledi.

Öğrencilerin trafikte kural ihlali yapan ebeveynlerini ya da servis şoförlerini uyarlamalarının hedeflendiği proje kapsamında eğitim alan öğrenciler trafik görev sözü de verdi.

Projede, öğrencileri trafik konusunda eğitmeyi amaçlıyor. Ayrıca proje kapsamında, öğrencilere görev ve sorumluluklar verilerek sosyal etkinlikler içinde olmaları, aile bireylerinin trafik kazaları ile ilgili farkındalığın yükseltilmesi, model oluşturulması ve il genelinde bu alandaki eksikliği ortadan kaldıracak nitelikte etkili bir trafik eğitimi verilmesi sağlanıyor.

Menteşe’deki tüm okullarda yapılan eğitimler kapsamında, görsel slaytlar, drama, kuralların uygulanması, farkındalık oyunları ve çeşitli etkinlikler yapılıyor.

Öte yandan öğrenciler, “Bir Hareketine Bakar Hayat” kampanyası kapsamında emniyet kemerinin önemine de vurgu yaptı.

Bu haber toplam 252 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.