Çocuklara balığı sevdiren proje

Çocuklara balığı sevdiren proje
Milas’ın Kafaca Ortaokulunda, sağlıklı bir neslin yetişmesine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen “Balık Yiyorum Sağlıklı Büyüyorum” projesi...

Milas’ın Kafaca Ortaokulunda, sağlıklı bir neslin yetişmesine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen “Balık Yiyorum Sağlıklı Büyüyorum” projesi yoğun ilgi gördü. Öğrencilere, proje kapsamında balık ekmek dağıtıldı.

Muğla Kültür Balıkçıları Derneği ve Muğla İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü iş birliği ile hayata geçirilen ve “Balık Yiyorum Sağlıklı Büyüyorum” projesinin etkinliği, Milas’ın Kafaca Ortaokulunda gerçekleşti.

Sağlıklı bir neslin yetişmesine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen etkinlikte; öğrencilere balığın fiziksel ve zekâ gelişimine yönelik sağladığı yararlar anlatılırken, hazırlanan balık ekmekler ile ziyafet yaşatıldı.

Etkinliğe; Milas Kaymakamı Eren Arslan, Muğla İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Şakir Fırat Erkal, Milas Cumhuriyet Başsavcısı Bilal Gümüş, Milas İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Hayrettin Fidan, AK Parti Milas İlçe Başkanı Fahri Acar ve Yönetim Kurulu, Milas Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, Milas İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Eşref Arslan, Milas Milli Eğitim Şube Müdürleri, kamu amirleri, STK temsilcileri, Kafaca Ortaokul Müdürü Hasan Soytaş, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

“Balık Yiyorum Sağlıklı Büyüyorum” projesi kapsamında Milas Kafaca İlk ve Ortaokulu öğrencilerine, balık yemenin faydaları anlatılarak lezzet şöleni yaşatıldı.

Balık filetoları, pişirilerek balık ekmek olarak çocuklara protokol üyeleri tarafından dağıtıldı. Protokol üyelerine, öğrenciler tarafından hazırlanan gösteriler izletildi.

Proje kapsamında hazırlanan slaytta; çocuklara, yetiştirme tesislerinde yetiştirilen balık türleri hakkında resimli bir bilgilendirme sunumu yapıldı. Ayrıca çocuklar; vücudumuz için gerekli olan omega 3, vitamin, amino asit, kalsiyum ve fosfor gibi minerallerin balık ve diğer su ürünlerinde bol miktarda bulunduğunu, bu nedenle

sağlığımız ve gelişimimiz için bol bol balık tüketilmesi gerektiği konusunda bilgilendirildi.

Bu haber toplam 632 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.