Çocukları down sendromlu doğmuştu! Tarama testi yapmayan hastaneye milyonluk ceza!

Çocukları down sendromlu doğmuştu! Tarama testi yapmayan hastaneye milyonluk ceza!
Kocaeli'nde 8 yıl önce bebek bekleyen Faruk ve Serpil Gürdal çifti, hamilelik sürecinde başvurdukları özel hastanede dörtlü tarama testi talep etti. İstedikleri testlerin yaptırılmadığını iddia eden çift, doğumun ardından bebeklerinin down sendromlu olduğunu öğrendi. Hastaneye ve doktora dava açan çifte mahkeme, 21 milyon 289 bin 691 TL tazminat ödenmesine karar verdi.

2016 yılında ikinci çocuklarını bekleyen Faruk ve Serpil Gürdal çifti, hamilelik takibi için Kocaeli'deki özel bir hastaneye başvurdu. Çift, dörtlü tarama testi talep etti, ancak doktor testin gerekmediğini ve bebeğin gayet sağlıklı olduğunu savundu.

Hamileliğin 7. ayında Serpil Gürdal, bebekte bağırsak enfeksiyonu olduğu gerekçesiyle ameliyata alındı. Bebeğin doğumunun ardından down sendromlu olduğu teşhis edildi.
Gürdal çifti, testlerin yapılmaması nedeniyle down sendromlu bir bebek sahibi olduklarını savunarak hastaneye ve doktora dava açtı. 8 yıl süren davada mahkeme, aileye 21 milyon 89 bin 691 TL maddi ve 200 bin TL manevi tazminat ödenmesine karar verdi.

Faruk Gürdal'ın Açıklamaları:

Faruk Gürdal, testlerin yapılmaması nedeniyle oğullarının down sendromlu olduğunu ve 8 yaşına kadar birçok sağlık sorunu yaşadığını söyledi.

Mahkemenin tazminat kararıyla oğlunun geleceğini güvence altına alacağını ve bu kararın diğer ailelere de emsal olmasını umduğunu belirtti.

Kaynak:İHA

Bu haber toplam 582 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.