ÇOK ÖZEL MİSAFİR! TÜRÜNÜN EN BÜYÜĞÜ

ÇOK ÖZEL MİSAFİR! TÜRÜNÜN EN BÜYÜĞÜ
MİKAİL ZEYBEK--Göcek açıklarında dünyanın en büyük sürüngenlerinden olan deniz kaplumbağası görüntülendi. Türünün en büyüğü olan deri sırtlı dev caretta carettanın, 2 metre uzunluğunda ve yaklaşık 600 kilogramağırlığında...

MİKAİL ZEYBEK--Göcek açıklarında dünyanın en büyük sürüngenlerinden olan deniz kaplumbağası görüntülendi. Türünün en büyüğü olan deri sırtlı dev caretta carettanın, 2 metre uzunluğunda ve yaklaşık 600 kilogramağırlığında olduğu tahmin edildi. O anları görüntüleyen 20 yıllık kadın kaptan İlknur Asar, gazetemize konuştu:  20 yıldır ilk defa böyle bir deniz canlısıyla karşılaşmak beni çok heyecanlandırdı. Fakat zarar görmemesi için denizci arkadaşları uyardık. Deniz araçlarını daha dikkatli kullanın ki bizi ziyaret gelmiş bir misafiri geldiği gibi sağ salim bir şekilde göndermek için uyardık”

Fethiye Göcek’te dünyanın en büyük sürüngenlerinden biri olan dev deniz kaplumbağası görüntülendi. Okyanuslarda yaşayan deri sırtlı deniz canlısı, Göcek Sarsala açıklarının keyfini çıkardı.  Türünün en büyüğü olan caretta caretta (Dermochelys coriacea) ilgi odağı oldu. Vatandaşlar tarafından görüntülendi.

2 metre uzunluğunda ve yaklaşık 600 kilogramağırlığında olduğu tahmin edildi. Dev deniz kaplumbağasının görüntüleri İlknur Asar ve Buse İnceler tarafından kaydedildi.

ÇOK ÖZEL MİSAFİR! TÜRÜNÜN EN BÜYÜĞÜ

20 yıllık kadın kaptan İlknur Asar

"GÖRÜNCE HEYECANLANDIM DENİZCİLERİ UYARDIM"

Dev deniz canlısını görüntüleyen 20 yıllık kadın kaptan İlknur Asar, gazetemize konuştu:

“Bunca yıldır çok enteresan deniz canlılarıyla karşılaştık. Göcek koyları Sarsala açıklarında yüzen bir canlı gördük. Yakınlaşıp görüntülerini kaydettik. Daha sonra bilgi almak için Deniz Kaplumbağaları Araştırma Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezini aradık. Bu deniz kaplumbağaları içerisindeki en büyük türmüş. Ege ve Akdeniz’de olmadıklarını okyanuslarda yaşadıklarını sadece arada buralara ziyarete geldiklerini söylediler. 20 yıldır ilk defa böyle bir deniz canlısıyla karşılaşmak beni çok heyecanlandırdı. Fakat zarar görmemesi için denizci arkadaşları uyardık. Deniz araçlarını daha dikkatli kullanın ki bizi ziyaret gelmiş bir misafiri geldiği gibi sağ salim bir şekilde göndermek için uyardık.”

Bu haber toplam 884 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.