ÇOK ULUSLU TERÖR: 28 ŞEHİT, 61 YARALI

ÇOK ULUSLU TERÖR: 28 ŞEHİT, 61 YARALI
Terör önceki gün Türkiye'yi bir kez daha hedef aldı. Başkent Ankara'da Genelkurmay, Kara Kuvvetleri Komutanlığı gibi kurumların bulunduğu bölgede sivil...

Terör önceki gün Türkiye'yi bir kez daha hedef aldı. Başkent Ankara'da Genelkurmay, Kara Kuvvetleri Komutanlığı gibi kurumların bulunduğu bölgede sivil ve askeri personeli taşıyan servis araçlarına yönelik bombalı otomobille saldırı düzenlendi. Saldırıda 28 kişi şehit oldu.

Başkentin en merkezi yeri olan, askeri kurumların ve lojmanların bulunduğu Devlet Mahallesi'ndeki saldırı, saat 18.31'de, gerçekleştirildi. Teröristler bomba yüklü aracı Merasim Sokak'ta trafik ışıklarını bekleyen 4 askeri servis aracının arasına girerek patlattı. Patlamanın etkisi ile üçüncü serviste hem yangın meydana geldi, hem de araç savrularak lojman duvarına kadar sürüklendi. Ankara saldırısını düzenleyen teröristin kimliği belli oldu Siyasiler saldırıyı kınadı 4 ay sonra yine Ankara hedef oldu

***

Üçüncü serviste Eryaman semtinde ikamet eden personel bulunduğu biliniyor. Olay yerine ilk olarak itfaiye ve çok sayıda ambulans ulaştı, ardından güvenlik güçleri olay yerine intikal etti. Polis olay yerinde yoğun güvenlik önlemleri aldı. 61 yaralı 32 ambulansla dakikalar içerisinde 14 farklı hastaneye kaldırıldı. Yaralılar arasında durumu ağır olanlar bulunduğu belirtildi.

***

Teröristlerin zayiatı artırmak için patlayıcıya bilyelerle güçlendirdiği, çok sayıda yaralının vücudundan bilye çıktığı ifade edildi. Acı bilançoyu ise Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş açıkladı: 28 şehit 61 yaralı. Hedef 78 milyon GENELKURMAY, “ALÇAK VE KALLEŞ SALDIRI” Bombalı saldırının ardından Genelkurmay'dan da açıklama yapıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “17 Şubat 2016 Çarşamba günü saat 18:31'de Türk Silahlı Kuvvetleri personelini taşıyan servis araçlarına, İnönü Bulvarı üzerinde bulunan kavşaktaki trafik ışıklarında bekledikleri esnada bir terör saldırısı düzenlenmiştir. Alçakça ve kalleşçe düzenlenen bu saldırıyı şiddetle kınıyor, saldırıda hayatını kaybeden kahraman silah ve çalışma arkadaşlarımıza, vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine ve Yüce Türk Milletine başsağlığı, yaralı kahraman silah ve çalışma arkadaşlarımız ile vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz. Genelkurmay Başkanlığı'ndan yaralılara dair ilk açıklama Araç kiralık ve kopya plakalı Katliama sebep olan bomba yüklü 06 FB 3157 plakalı aracın Volkswagen Scirocco olduğu ve İzmir'den kiralandığı öğrenildi. 10 gün boyunca Ankara'da dolaşan aracın plakasının da sahte olduğu belirlendi.

***

"Türkiye'yi terörle dize getirmek isteyenler, bu ülkeye diz çöktürmek isteyenler, birliğini, bütünlüğünü, gücünü hedef alanlar,  önceki gün Ankara'da “ÇOK ULUSLU” bir terör saldırısına daha imza attı. Suriye'de ortak cephe kuranlar, meseleyi Suriye savaşı olmaktan çıkarıp doğrudan Türkiye'ye yönelik saldırıya dönüştürmeye çalışanlar, Ankara'yı hedef alan yeni bir terör saldırısı ihale etti. PKK, PYD ve IŞİD'in yanı sıra bütün terör örgütlerini tek çatı altında toplayanlar, onları finanse edip silahlandıranlar, onlara Türkiye'de hedef belirleyenler sivillerimizi, askerlerimizi, başkentimizi hedef aldı. Bu saldırının failleri PKK-PYD çatısı altında faaliyet gösteren terör hücreleridir. Ama arkasındaki güçler, Suriye'de muhalifleri bitirmeye, Suriye halkının iradesini zayıflatmaya, Türkiye'nin Suriye'ye yönelik hassasiyetlerini yok etmeye çalışan şer koalisyonudur. Bu saldırı, Cizre'de, Silopi'de, İdil'de başlattıkları, başaramadıkları, hiçbir zaman başaramayacakları “iç işgal girişimi”nin parçasıdır. Azez'de muhalifleri tasfiye etmeye çalışanların, Kuzey Suriye üzerinden Türkiye'yi boğmaya çalışanların, onlara destek verenlerin ortak katliamıdır. Bu saldırı, “PYD ortağımızdır” diyenleri, onu silahlandıranları suç ortakları olarak ortaya çıkarmıştır. Kırk yıldır terörle mücadele eden, asla pes etmeyen, her geçen gün daha da güç kazanan, coğrafyanın umudu haline gelen Türkiye, bu tür kirli ortaklıklara prim vermeyecektir. Milletimizin sabrı daha da artacak, “acımasız direniş” azmi daha da güç kazanacaktır. Bin yıldır yaptığımız gibi, bunların da üstesinden gelmeyi bileceğiz. Batı'daki, Kuzey'deki, Doğu'daki ve Güney'deki terör ortaklarına karşı, millet olarak, devlet olarak, ülke olarak gereken cevabı vermeyi bileceğiz. Türkiye bu meselenin üstesinden gelecektir. Terörün tetikçilerini de arkasındaki güçleri de tespit edecektir. Ve gereken cevabı büyük bir kararlılıkla verecektir. Çok hızlı, kararlı bir şekilde de bu cevabı vermelidir. Toplumsal dayanışma içinde bütün bunların üstesinden geleceğiz.

Saldırıyı yapanları da, ortaklarını da, terör örgütlerine siyasi güç muamelesi yapıp onu ortak kabul edenleri de, dünyanın gözü önünde terör örgütlerine açık açık silah sevkiyatı yapanları da biliyor ve lanetliyorum.

Milletimizin başı sağ olsun.

Omuz omuza verelim, terör ortaklarını ifşa edelim, o kirli senaryoları boşa çıkaralım.

Birlik, dayanışma, kardeşlik bağlarınızı güçlendirelim!

Yumruklarımızı sıkalım, safları sıklaştıralım, Türkiye içinde umutsuzluk yayanların karşısında dimdik duralım!

Bu haber toplam 528 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.