Çolakkol vatandaşları rahatlattı: “Kuaför ve berberlere gidebilirsiniz”

Çolakkol vatandaşları rahatlattı:  “Kuaför ve berberlere gidebilirsiniz”
Muğla Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Özcan Çolakkol, Muğla’daki kuaför ve berberlerde herhangi bir vakaya rastlanmadığına dikkat çekerek, vatandaşların...

Muğla Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Özcan Çolakkol, Muğla’daki kuaför ve berberlerde herhangi bir vakaya rastlanmadığına dikkat çekerek, vatandaşların kuaför ve berberlerine gönül rahatlığıyla gidebileceklerini söyledi.

Sinem Karakaya

Coronavirüs salgını nedeniyle 21 Mart’ta kepenk kapatan kuaför ve berberler, 11 Mayıs’ta yeniden hizmet vermeye başladı. Bazı illerde kuaför ve berberlerde Covid-19 bulgularına rastlanması, ülke genelinde esnafın işlerini olumsuz yönde etkilerken, Muğla Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Özcan Çolakkol,Muğla’daki kuaför ve berberlerde vaka rastlanmadığına dikkat çekti.

Başkan Özcan Çolakkol, müşterilerin rahatlıkla kuaför ve berberlerine gönül rahatlığıyla gidebileceklerini de belirterek, salonlarda gerekli olan hijyen kurallarına riayet edildiğini kaydetti.   Başkan Çolakkol, “Coronavirüs salgını nedeniyle biz 21 Mart’ta iş yerlerimizi kapattık. Daha sonra 11 Mayıs’ta yeniden faaliyete geçtik. Biz öncelikle müşterimizi dezenfekte ile karşılıyoruz. Daha sonra berberimiz ya da kuaförümüz tek kullanımlık kesim önlüğü ya da boya önlüğüyle hizmet veriyor. Havlularımız da aynı şekilde tek kullanımlık. Müşterinin gözü önünde paketlerimizi açarak hizmet veriyoruz. Berberlerde kulak, burun ve sakaltıraşı yasak. Kuaförlerde de gelin saçı ve makyaj yasak. Fakat 1 Temmuz’da gelin saçı ve makyaj yapmaya başlanacak. Klima çalıştırmak yasak ve çalışanlar maske, eldiven ile önlük kullanarak çalışacak. Salonun koltuk sayısının yarısı kadar, sosyal mesafeye uygun şekilde hizmet verilecek. Maskesiz müşteri kabul edilmeyecek. Yani diyeceğim o ki, Muğla’daki kuaför ve berberlerde vaka rastlanmadı. Esnafımız temiz. Müşterilerimiz rahatlıkla kuaför ve berberlere gidip, onlardan rahatlıkla hizmet alabilirler. Salonların kapanma kararı alınmadan önce ikişer kere dezenfekte edildi. İşyerlerimiz 11 Mayıs’tan sonra Büyükşehir ve Menteşe Belediyesi tarafından da dezenfektan edildi. Onun yanında Sağlık İl Müdürlüğü’nden maske, eldiven ne dezenfektan aldık. Tüm üyelerimize dağıttık. Korkulacak hiçbir durum yok. Salonlara rahatlıkla gidebilirsiniz” diye konuştu.

Bu haber toplam 1334 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.