Covid-19 denetimleri sürüyor

Covid-19 denetimleri sürüyor
Muğla Valisi Orhan Tavlı koordinesinde Covid-19 denetimlerinin üçüncüsü Ortaca ve Dalaman ilçelerinde gerçekleştirildi.Haber MerkeziMuğla Valisi Orhan...

Muğla Valisi Orhan Tavlı koordinesinde Covid-19 denetimlerinin üçüncüsü Ortaca ve Dalaman ilçelerinde gerçekleştirildi.

Haber Merkezi

Muğla Valisi Orhan Tavlı, İçişleri Bakanlığı’nın ‘Covid-19 Denetimleri’ konulu genelgesi kapsamında, Ortaca ve Dalaman ilçelerinde işyerleri, toplu yaşam alanları ve havalimanında denetimler yaparak, vatandaşlara ve esnaflara alınan tedbirler konusunda uyarılarda bulundu.

Vali Orhan Tavlı, kontrollü sosyal hayat döneminde Coronovirüs Bilim Kurulu tarafından belirlenerek yayımlanan rehberlerde yer alan kurallara ve alınması gereken önlemlere ilişkin sorumlulukların yerine getirilip getirilmediğinin düzenli olarak kontrol edilmesi amacıyla denetimlerin gerçekleştirildiğini ifade etti.

Ortaca ilçesinde bulunan işyerlerini tek tek gezerek, esnaf ve vatandaşları maske kullanımı, sosyal mesafe ve hijyen kuralları konusunda uyaran Vali Orhan Tavlı, gerçekleştirdiği denetimlerde esnaf ve vatandaşlarla sohbet ederek, uyulması gereken kurallar ve alınan tedbirler hakkında bilgiler verdi.

İl genelinde denetimlerin sürekli olarak devam edeceğini aktaran Vali Orhan Tavlı, “Tüm Türkiye’de olduğu gibi Muğla’da da coronavirüsle mücadele devam ediyor. Salgının yayılmasının önlenmesi amacıyla tedbirleri elden bırakmayarak herkesin üzerine düşeni yapması gerekiyor. Coronavirüsle mücadele kapsamında alınan tedbirler ve belirlenen kurallar çerçevesinde vatandaşların ve işletmelerin kurallara en üst seviyede uymalarını sağlamak amacıyla il genelinde eş zamanlı olarak Kaymakamlarımız, belediye başkanları, daire müdürleri, oda başkanları, emniyet ve jandarma ekiplerince denetimler gerçekleştiriliyor” dedi.

Ortaca ilçesinde gerçekleştirilen denetimlerin ardından Dalaman Havalimanında denetimlerde bulunan Vali Orhan Tavlı, maske, sosyal mesafe ve temizlik kurallarına titizlikle uyulması konusuna dikkat çekti.

Vali Orhan Tavlı, Havalimanında dezenfeksiyon çalışmaları ve uyarı levhaları, ateş ölçümü, atık kutuları ve çalışanların almış olduğu bireysel önlemleri yerinde inceledi.

Bu haber toplam 641 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.