Cumhurbaşkanı, Büyükşehir Belediye Başkanları İle Bir Araya Geldi  

Cumhurbaşkanı, Büyükşehir Belediye Başkanları İle Bir Araya Geldi  
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 30 büyükşehir belediye başkanı ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir araya geldi. Cumhurbaşkanlığı Kabinesi...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 30 büyükşehir belediye başkanı ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir araya geldi. Cumhurbaşkanlığı Kabinesi üyelerinin de katıldığı toplantıda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletin kendilerinden istediği görüntünün bu olduğunu söyledi. Çok partili hayata geçilen 1946 yılından bu yana Türkiye’deki her seçimin bir demokrasi şöleni havasında yapıldığını, Türkiye’nin 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimleri'ni de aynı coşkuyla tamamladığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu seçimlerde 30’u büyükşehir, 51’i il, 922’si ilçe, 386’sı belde olmak üzere toplam bin 389 belediye başkanının milletin teveccühü ile göreve başladığını kaydetti. Toplamda 73 bin 562 kişinin seçildiği böylesine büyük bir seçimi başarı ile neticelendirmiş olmanın demokrasinin bir zaferi olduğunu kaydeden Erdoğan, “Türkiye’ye karşı yöneltilen eleştirilere verilecek en büyük cevabımız ülkemizdeki neredeyse her vatandaşımızın bir şekilde içinde yer aldığı işte bu geniş demokrasi ve özgürlük tablosudur. Seçim sürecindeki rekabeti meydanlarda bırakan, milletimizin sandıktan çıkan iradesine herkesin teslim olduğu bu güzel manzara geleceğimizin de en büyük teminatıdır. 31 Mart seçimlerinde elde ettiğiniz başarılardan dolayı her birinizi ayrı ayrı tebrik ediyor, muvaffakiyetler diliyorum. Seçildiğiniz gün itibarıyla artık size oy versin, vermesin şehrinizdeki herkesin belediye başkanı olarak görev yaptığınıza, yapacağına inanıyorum. Biz de milletin teveccühü ile görev alan tüm belediye başkanlarımıza aynı samimiyet ve hüsnüniyet ile yaklaşıyoruz. Gördüğünüz gibi şuanda tüm bakanlarımız sizlerin sorularına cevap vermek, taleplerinizle ilgili değerlendirmeleri yapmak üzere burada bizimle beraber. Bütün sorular kayda alınmak suretiyle bakanlarımız gerekli çalışmalarını yapacaklar. Aynı şekilde ilgili politika kurulu üyelerimiz de buradadır” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı, Büyükşehir Belediye Başkanları İle Bir Araya Geldi  

“Türkiye İçin, 81 İlimizin Tamamı İçin İş Birliği Zeminini Oluşturup İşletmeliyiz”

Cumhurbaşkanı olarak Türkiye’nin tüm kurumları ve meseleleri gibi büyükşehir belediyelerinin durumlarını da yakından izlediğini kaydeden Erdoğan, “Sık sık yaptığım il ziyaretleri sırasında belediyelerimizle özellikle ilgileniyor, yürütülen çalışmaları ve sıkıntıları doğrudan kaynağından tespit ediyorum. Dolayısıyla parti ayrımı olmaksızın belediyelerimizin tamamının durumunu yakından biliyoruz. Neredeyse tüm belediyelerimiz mali sıkıntı yaşıyor. Belediyelerin bugün içinde bulunduğu durumun sistemden de, uygulamadan da kaynaklanan sebepleri var. bu ülke 81 vilayetin tamamıyla hepimizin olduğuna göre bu sorunların tespiti ve çözüm yıllarının bulunması da tamamıyla hepinizin olduğuna göre bu sorunların tespiti ve çözüm yollarının bulunması da bizlerin ortak sorumluluğudur. Genel başkanı olduğum AK Parti’nin, politika kurulumuzun, ilgili bakanlıklarımızın ve kurumlarımızın bu çerçevede çeşitli hazırlıkları bulunuyor. 30 büyükşehrimiz başta olmak üzere tüm belediye başkanlarımızın tespit ve teklifleri doğrultusunda bu sorunların üstesinden gelebiliriz. Kanun değişikliği gerektiren konuları Mecliste, kararname gereken konuları Cumhurbaşkanlığında, diğer idari düzenlemeleri ilgili kurumlarımızda çalışabiliriz. Önemli olan bu sürece tüm belediye başkanlarımızın ve elbette partilerinin samimi destek vermesidir. Türkiye için, 81 ilimizin tamamı için iş birliği zeminini oluşturup işletmeliyiz. Biz ülkemizi yönetme sorumluluğunu üstlendiğimiz dönem boyunca siyasetimizin iklimini daha önceki 30 yıllık dönem boyunca içinde bulunduğu kaotik yapıdan kurtarmak için çok çaba sarf ettik. Ülkenin ve milletin menfaatleri söz konusu olduğunda toplumumuzun farklı kesimlerini aynı ortak paydada buluşturmak için gerçekten samimi gayret gösterdik. İnşallah Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin en büyük katkısı siyasetin uzlaşmaya ve kucaklaşmaya dayalı bir yapıya kalıcı bir şekilde kavuşması olacaktır. Belediye hizmetleri gibi ülkemiz nüfusunun tamamına yakınını ilgilendiren bir konuda bu yönde göstereceğiniz ortak çaba milletimize umut verecektir. Bugünkü toplantımızın hedeflediğimiz bu demokratik uzlaşmanın ilk adımı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

“Son aylarda bazı belediyelerimizde yaşanan hadiseleri üzüntü ile takip ediyoruz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, çalışmadan, eser vermeden yapılan siyasetin şehirlere ve insanlara vakit kaybettirdiğini, Türkiye’nin enerjisini ve imkanlarını heba etmekten öte bir işe yaramayacağının altını çizdi.

Bu haber toplam 454 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.