Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esnaf ve çiftçiye müjde

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esnaf ve çiftçiye müjde
Kabine Toplantısı'nın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan esnaf ve çiftçilere müjdeleri açıkladı. Erdoğan, iki ayrı grup halinde 1 milyon 384 binden fazla esnaf ve sanatkara 4 milyar 622 milyon liralık kaynağın karşılıksız olarak...

Kabine Toplantısı'nın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan esnaf ve çiftçilere müjdeleri açıkladı. Erdoğan, iki ayrı grup halinde 1 milyon 384 binden fazla esnaf ve sanatkara 4 milyar 622 milyon liralık kaynağın karşılıksız olarak verileceğini duyurdu. İşte çiftçi ve esnafa yeni destekler...

Toplam 1 milyon 150 bini aşkın işletmeyi kapsayan gruptaki vatandaşlara bir defaya mahsus 3 bin lira hibe ödemesi verilecek.
Birinci gruptaki 235 bin esnafa 5 bin lira hibe ödemesi yapılacak.
İki ayrı grup halinde 1 milyon 384 binden fazla esnaf ve sanatkara 4 milyar 622 milyon liralık kaynak karşılıksız olarak verilecek.
Kuraklıktan zarar gördüğü belirlenen çiftçilerin Ziraat Bankasına veya Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçları ertelenecek.
Bakliyat alım fiyatları ton başına kırmızı mercimekte 5 bin lira, yeşil mercimekte 4 bin 150 lira, nohutta ise 4 bin 50 lira olarak belirlendi.
Bu yıl için yaş çay alım fiyatı kilo başına 3,87 liraya, destekleme ile birlikte 4 liraya yükseltildi.
Ton başına sert ekmeklik buğday alım fiyatı 2 bin 250 liraya, arpa alım fiyatı 1750 liraya yükseltildi.
Ton başına hububatta 275 lirayı, bakliyatta ise 910 lirayo bulan prim ve destekler verilerek üreticilerin giderlerine katkı sağlanacak.
Açıklanan alım fiyatları, diğer kamu kurumları için de referans fiyat olacak, farklı fiyatlandırma yapılmayacak.
Birinci grupta kahvehane, kafe, çay bahçesi gibi yerler ile okul ve personel servisleri, düğün salonları, öğrenci yurtları, kantinler, kırtasiyeler, internet kafeler, hamamlar, lunaparklar gibi işletmeler yer almaktadır.
Destek verilecek ikinci grupta ise bakım, onarım, tamirat, kaporta işleriyle uğraşanlar, seyyar satıcılar, sıhhi tesisatçılar, hırdavatçılar, müzisyenler, oto yıkamacıları, kuru temizlemeciler, oyuncak, kozmetik ve hediyelik eşya satıcıları, camcılar, çilingirler, bakırcılar, kalaycılar, ayakkabıcılar, konfeksiyoncular, tuhafiyeciler, zücaciyeciler, kurs işletmecileri yer almaktadır.

Bu haber toplam 333 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.