Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu Fethiye-Marmaris etabını kazanan belli oldu

59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun Fethiye-Marmaris etabı heyecan dolu anlara sahne oldu. Polti Kometa Takımı'ndan Giovanni Lonardi, 3 saat 24 dakika 56 saniyelik derecesiyle etabı birinci olarak tamamlayarak hem etap hem de genel klasmanda liderliğe yükseldi ve 'Turkuaz Mayo'nun sahibi oldu.

Muğla'nın Fethiye ilçesinden start alan 184 bisikletçi, 154.4 kilometrelik parkurda pedal çevirerek Marmaris'te finişe ulaştı. Göcek, Dalaman, Ortaca, Köyceğiz ve Gökova'dan geçen bisikletçiler, zorlu etapları geride bırakarak Marmaris'e vardılar.

aw188931-03.jpg

Etabı kazanan Giovanni Lonardi'ye, Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Kazım Açıkbaş tarafından 'Turkuaz Mayo' takdim edildi. Lonardi, bu zaferiyle hem etap hem de genel klasmanda liderliğini perçinledi.

Dağ tırmanışı etabı olarak da bilinen Fethiye-Marmaris etabında, Beykoz Belediyesi Takımı'ndan Samet Bulut birinci olarak 'Kırmızı Mayo'nun sahibi oldu. Sporcuya mayosu Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu tarafından takdim edildi.

Bike Aid takımından Vinzent Dorn ise etabı üçüncü sırada tamamlayarak 'Beyaz Mayo'yu kazandı. Dorn'a mayosu İl Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Dönmez tarafından giydirildi.

Marmaris'te gerçekleştirilen ödül törenine Vali İdris Akbıyık, Aksaz Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Neslim Eski, Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu ve protokol üyeleri katıldı. Etap kazananlarına madalya ve ödülleri takdim edildi.

59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun dördüncü etabında ise yarın Marmaris-Bodrum etabı koşulacak. 137.9 kilometrelik bu etapta bisikletçiler Bodrum'a ulaşmak için pedal çevirecekler.

Bisiklet turu heyecanı tüm hızıyla devam ediyor! Yarınki etapta hangi bisikletçilerin öne çıkacağını ve genel klasmanda kimlerin lider olacağını merakla bekliyoruz.

Kaynak:İHA

Bu haber toplam 214 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.