Cumhuriyet Bayramı’nda 97 öğrenciye yazılım hediyesi

Cumhuriyet Bayramı’nda 97 öğrenciye yazılım hediyesi
Muğla Milli Eğitim İl Müdürlüğü tarafından Cumhuriyetin 97. yıldönümü dolayısıyla 97 öğrenciye ZEKASOFT Muğla Şubesi sponsorluğunda AHOB (Anla...

Muğla Milli Eğitim İl Müdürlüğü tarafından Cumhuriyetin 97. yıldönümü dolayısıyla 97 öğrenciye ZEKASOFT Muğla Şubesi sponsorluğunda AHOB (Anla Hızlan Odaklan Başar) Yazılım lisansları hediye edildi. Amaçlarının LGS’de ülke birinciliğinin sürdürülebilir yapıya kavuşturmak olduğunu söyleyen İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, “Cumhuriyetimizin 97. yıldönümünde 97 öğrencimize yazılım imkanı sağlamanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Neval Çolak Arslan

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve TBMM’nin açılışın 97. yıldönümü dolayısıyla Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başta şehit, gazi çocuğu, yakını, yetim, öksüz öğrenciler başta olmak üzere 8. sınıf öğrencileri öncelikli olarak 97 öğrenciye ZEKASOFT Muğla Şubesi sponsorluğunda “Anla Hızlan Odaklan Başar” (AHOB) Yazılım lisansları hediye edildi.

“Muğla Valiliği himayesinde yürütülen Muğla’da sınırsız eğitim projesinde, 29 Ekim’in 97. yıldönümü vesilesiyle 97. öğrencimize yazılım desteği verdik” diyen Milli Eğitim İl Müdürü Pervin Töre, şunları söyledi:

“Gayemiz özellikle son iki yılda Liselere Geçiş Sınavındaki (LGS) ülke birinciliğimizi başarılı bir şekilde sürdürülebilir yapıya kavuşturmaktır. Bu nedenle yazılım, ortaokullarımızda eğitim görmekte olan öğrencilerimiz arasından şehit, gazi çocuğu, yakını, yetim, öksüz öğrencilerimiz başta olmak üzere 8. Sınıf öğrencileri öncelikli olarak dağıtılmaya başlandı. Bu yazılım ile öğrencilerin; dikkatini geliştirmeyi, odaklanmasını güçlendirmeyi, okudukları metinleri tek seferde daha yüksek oranda anlamalarını sağlamayı, özgüvenlerini yükseltmeyi ve okumayı sevdirmeyi amaç edinmiş bulunuyoruz. Cumhuriyet daha nice evlatlar yetiştirecektir. Eğitim neferleri olarak bizler geleceğin inşasında önemli bir rol oynayacak olan bu çocuklarımız için elimizden gelen tüm gayret ve şevkle, eğitim paydaşı olan tüm kurum ve kuruluşlarla işbirliği içerisinde çalışmalar yapmaktayız. Cumhuriyetimizin 97 yıllık tarihi, aziz milletimizin bütün zorluklar ve engellemeler karşısında ortaya koyduğu mücadele azmi, güçlü irade ve kararlılık örneği ile dolu aynı zamanda bütün mazlumların ve mağdurların bir umut ve ilham kaynağı özelliği taşıyan, yeniden var olma ve dirilişimizin sembolü olan bir tarihtir. Cumhuriyetin Türk milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değer olduğunun bilinciyle, Cumhuriyetimiz için ortak değerlerimiz etrafında güçlü bir şekilde kenetlenerek, tek yürek olarak el ele geleceğe güvenle yürüyoruz. Devletin ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğüne, demokrasimize, insan hak ve özgürlüklerine, barışa, kardeşliğimize sahip çıkmaya, Cumhuriyetimizin temel değerlerini korumaya ve yüceltmeye devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu toprakları bize vatan kılmak adına canını ortaya koyan tüm gazi ve şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyor, tüm öğretmen, öğrenci ve velilerimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutluyoruz” dedi.

Bu haber toplam 597 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.