Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluşunun 97’inci yılı

Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluşunun 97’inci yılı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Muğla İl Başkanlığı, CHP’nin 97. kuruluş yıldönümü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Muğla İl Başkanlığı, CHP’nin 97. kuruluş yıldönümü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu gerçekleştirdi. Törene CHP Muğla Milletvekilleri Mürsel Alban, Burak Erbay ve Süleyman Girin katılırken, Suat Özcan’ın törende olmaması dikkat çekti.

Sinem Korkmaz

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 97. kuruluş yıldönümü doyasıyla CHP Muğla İl Başkanlığı Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu gerçekleştirdi. Çelenk sunumunun ardından konuşma yapan İl Başkanı Adem Zeybekoğlu, “Kuva-yi Milliye’nin işgal orduları karşısındaki azmini 97. kuruluş yıl dönümümüzde yüreğimizde taşıyoruz” dedi.

Törene, CHP Muğla Milletvekilleri Mürsel Alban, Burak Erbay ve Süleyman Girgin, CHP İl Başkanı Âdem Zeybekoğlu, İlçe Başkanı Mustafa Aytaç Kavak, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş ve parti üyeleri katıldı.

“MÜCADELEMİZ, HÂKİMİYET KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİN OLANA DEK SÜRECEK”

Amaçlarının cumhuriyeti demokrasiyle taçlandırarak hiçbir çocuğun yatağa aç girmeyeceği bir Türkiye’yi inşa etmek olduğunu vurgulayan CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu, “Temellerini 4 Eylül 1919’da Sivas Kongresi’nde attığınız, 9 Eylül 1923’te kurduğunuz Cumhuriyet Halk Partisi’nin bugünkü mirasçıları olarak huzurundayız. Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti’nin emperyalizm karşısındaki kararlılığını, kuva-yi milliye’nin işgal orduları karşısındaki azmini 97. kuruluş yıl dönümümüzde yüreğimizde taşıyoruz. Yani amacımız, sizin ve silah arkadaşlarınızın kurduğu güzel cumhuriyetimizi, demokrasiyle taçlandırarak hiçbir çocuğun yatağa aç girmeyeceği bir Türkiye’yi inşa etmektir. İlke ve devrimleriniz ile 2. yüzyıla çağrı beyannamemizin ışığında kuracağımız halkın iktidarında, ülkemizi işaret ettiğiniz muasır medeniyet seviyesinin de ötesine taşıyacağımıza söz veriyoruz. Mücadelemiz, hâkimiyet kayıtsız şartsız milletin olana dek sürecektir. Mazlum devletlere umut ışığı olan Anadolu devriminin mimarları olarak size ve hayatını kaybetmiş tüm silah arkadaşlarınıza, hayatını kaybetmiş tüm Cumhuriyet Halk Partililere, demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirmiş yurttaşlarımıza şükranlarımızı sunuyor, aziz şehitlerimizi rahmetle anıyoruz” dedi.

Öte yandan Törene CHP Muğla Milletvekilleri Mürsel Alban, Burak Erbay ve Süleyman Girin katılırken, Suat Özcan’ın törende olmaması dikkat çekti.

Bu haber toplam 672 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.