Cumhuriyetimizin 97. yıldönümü kutlandı

Cumhuriyetimizin 97. yıldönümü kutlandı
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) açılışının 97. yıldönümü Muğla’nın Menteşe ilçesinde bir dizi etkinliklerle...

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) açılışının 97. yıldönümü Muğla’nın Menteşe ilçesinde bir dizi etkinliklerle kutlandı. Muğla Valisi Orhan Tavlı’nın Valilik bahçesinde tebrikleri kabul etmesinin ardından Cumhuriyet Meydanı’nda kutlama programı gerçekleştirildi.

Neval Çolak Arslan

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) açılışının 97. yıldönümü etkinlikleri kapsamında kabul töreni ve kutlama programı Muğla Valisi Orhan Tavlı’nın Valilik bahçesinde tebrikleri kabul etmesiyle başladı.

Ardından Cumhuriyet Meydanı’nda devam eden programda Saygı Duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kutlama mesajının okunmasının ardından Menteşe Emirbeyazıt İlkokulu öğrencisi Elifnaz Şahin “Atatürk Sayesinde” ve Menteşe Nazmi Zehra İyibilir Ortaokulu öğrencisi Mehmet Şıkkar “29 Ekim” adlı şiirleri okudu.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Vali Orhan Tavlı, “Bugün, aziz yurdumuzun dört bir yanında olduğu gibi Muğla’mızda da bağımsızlığımızın sembolü al bayrağımızın gölgesinde aziz Türk Milleti’nin kurduğu Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bağımsız ve çağdaş bir demokratik bir devlet olarak dünya ve tarih sahnesinde yerini aldığı anlamlı günü kutluyoruz. Cumhuriyet, vatan topraklarını savunarak, bağımsızlığını canı pahasına korumak için işgalcilere karşı onur savaşı veren şanlı bir milletin küllerinden yeniden doğuşudur. Cumhuriyet yüce milletimizin kan ve gözyaşı ile yazdığı eşsiz bir destandır. Muhteşem bir bağımsızlık mücadelesinin sonucunda kazanılan büyük bir zaferdir. Ülkemiz kurulduğu günden bu yana hızla büyümüş, gelişmiş, özellikle son yıllarda 2023 hedefleri doğrultusunda hayata geçirilen atılımlarla, bölgesinde ve dünya da adından güçlü bir şekilde söz ettirmiştir, söz ettirmeye devam etmektedir. Demokrasimizin, hukukun üstünlüğünün daha da güçlendiği bir dönemde Cumhuriyet bilimde, eğitimde, kültürde, sağlıkta, ekonomide ve sosyal yaşamda var olan tüm başarılarımızın attığımız her adımın, aldığımız her yolun güvencesi ve teminatı olmuştur. Şanlı ecdadımızdan devraldığımız bu değerli mirası aynı yüksek ruh ve şuurla her geçen gün daha da güçlendirerek ülkemizi Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği, muasır medeniyetlerin ötesine taşımakta kararlıyız. İnanıyorum ki bundan sonrada çok daha mesafeler kat edecek, çok büyük daha başarılarla Cumhuriyet’imizi hep birlikte taçlandıracağız” dedi.

“TÜRKİYE CUMHURİYETİ, TÜRK BAYRAĞINI DALGALANDIRMANIN ONURUNU YAŞAMAYA DEVAM EDECEK”

Vali Tavlı, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Cumhuriyetimiz bugün 97 yaşına girerken, ülkemiz eğitim, sağlık, ekonomi, bilim, sanat, kültür, ulaştırma olmak üzere tüm alanlarda önemli mesafeler kat etmiştir. Cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandırma başarısı gösteren ülkemiz,  köklü tarihi geçmişi, zengin kültürü ve jeopolitik konumuyla, bölgede ve dünyada önemli bir yere sahip olmuştur. Çağın gerektirdiği yenilikleri, büyük kalkınma hamlelerini, kısa sürede gerçekleştiren ve halkıyla bütünleşerek muasır medeniyet yolunda kararlı adımlarla ilerleyen Türkiye Cumhuriyeti Devleti,  tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet inancıyla, şanlı Türk bayrağını kutsal vatan topraklarında sonsuza dek dalgalandırmanın gurur ve onurunu yaşamaya devam edecektir. Bugün, dünyanın sayılı büyük ekonomileri arasında yer almayı başaran ülkemiz, gücünü, milletimizin ortak iradesinden alarak, saygıdeğer cumhurbaşkanımızın liderliğinde 2023 hedeflerine doğru kutlu yürüyüşünü emin adımlarla sürdürmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin 97. Yıldönümünü kutluyorum.”

Öte yandan 29 Ekim etkinlikleri saat 19:23’te Cumhuriyet Meydanında devam edecek. İstiklal Marşı’nın okunmasının akabinde ışık gösterisi yapılıp, Aksaz Deniz Üs Komutanlığı Bando Ekibi tarafından konser verilecek.

Bu haber toplam 683 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.