Dağcılar Sarıkamış şehitlerini andı

Dağcılar Sarıkamış şehitlerini andı
Milas Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü üyeleri, Türk bayraklarıyla gerçekleştirdikleri tırmanışta Sarıkamış şehitlerini andı.Milas Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü üyeleri, Kargıcak-Akdağ-Akgedik Barajı parkuruna...

Milas Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü üyeleri, Türk bayraklarıyla gerçekleştirdikleri tırmanışta Sarıkamış şehitlerini andı.

Milas Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü üyeleri, Kargıcak-Akdağ-Akgedik Barajı parkuruna tırmanış gerçekleştirdi. Sarıkamış şehitlerini anmak için düzenlenen tırmanış etkinliğine toplam 17 doğasever katıldı. Kargıcak Mahallesi’nden başlayan tırmanış, Karia Yolu takip edilerek Kırcağız’ın doğu sırtlarından Akdağ’a doğru yapıldı. Tırmanış sırasında Türk bayrağı açan doğaseverler, saygı duruşunda bulunarak etkinliklerini 22 Aralık günü 1914’te Kars Sarıkamış’ta donarak şehit olan Mehmetçiklere adadı.

MİDOSK yönetim kurulundan Oğuz Şen, İ. Çağlayan Karazeybek, Hasan Çakıroğlu ve Süleyman Açar’ın katkılarıyla gerçekleştirilen anma etkinliği tarihi su kemerlerinin bulunduğu alandan geçilerek son buldu. Her Pazar çeşitli parkurlarda doğa yürüyüşü ve tırmanış gerçekleştiren MİDOSK, etkinliklerine tüm doğaseverleri davet etti.

Bu haber toplam 371 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.