“DAHA TEMİZ BİR MUĞLA İÇİN EL ELE VERİYORUZ”

“DAHA TEMİZ BİR MUĞLA İÇİN EL ELE VERİYORUZ”
Menteşe Kent Konseyi Akbük Koyu’nda yol kenarı ve deniz dibi katı atık temizliği etkinliği yapacak.Menteşe Kent Konseyi, Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Menteşe Belediyesi’nin destek ve katılımları ile 7 Kasım 2021 Pazar...

Menteşe Kent Konseyi Akbük Koyu’nda yol kenarı ve deniz dibi katı atık temizliği etkinliği yapacak.

Menteşe Kent Konseyi, Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Menteşe Belediyesi’nin destek ve katılımları ile 7 Kasım 2021 Pazar günü Turnalı sahil yolundan başlayıp Akbük Koyu’nda sona erecek şekilde yol kenarı ve deniz dibi katı atık temizliği etkinliği yapacak.

Menteşe Kent Konseyi tarafından yapılan açıklamada, “Özellikle 2021 Temmuz sonu başlayıp, Ağustos ayı ortasına kadar süren orman yangıları felaketi sürecinde, özellikle yol kenarına atılan cam, metal gibi katı atıklar çevre kirliliğinin yanı sıra iklim değişikliği kaynaklı aşırı sıcaklar döneminde orman yangılarının da tetikleyicisi olabildiği anlaşılmıştır. Hem bu tür riskleri ortadan kaldırmak, hem çevre kirliliğini önlemek, hem de de yol kenarına atılmış her türlü pet şişe, cam şişe, karton, teneke ve benzeri ambalaj atıklarını toplayıp geri dönüşüme kazandırıp bir farkındalık yaratmak için etkinliğimizi Menteşemizin sahili Turnalı’dan başlayıp, Akbük koyunda sonuçlanacak şekilde organize ettik. Akbük sahilinde destek veren dalgıçlarımız ile deniz dip temizliği de yapacağız. Çevre temizlik-katı atık toplama etkinliğimizin devamında, Akbük Koyu’nda Prof. Dr. Ali Osman Karababa’nın katılımı ile ‘İklim Krizi-Ne Yapmalı’ temalı bir panel forum gerçekleştirilecektir. Hep birlikte atıklarımız, yarattığı sorunlar ve çözümü hakkında hem bilgileneceğiz hem de bilgilerimizi paylaşacağız. Tüm hemşehrilerimizi etkinliğimize katılmaya ve destek vermeye davet ediyoruz” denildi.

Bu haber toplam 246 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.