DALAMAN'DA GOLF PROJESİ İÇİN AĞAÇLARI KESİYORLAR

 HABER MÜDÜRÜ
Dalaman Hilton’un Sarıgerme’de hayata geçireceği 18 delikli 1300 dönüm alanda yapılacak “Golf Projesi” için önceden belirlenen ağaçlar Dalaman Orman İşletme ekiplerince kesilmeye başlandı.

Dalaman Hilton’un Sarıgerme’de hayata geçireceği 18 delikli 1300 dönüm alanda yapılacak “Golf Projesi” için önceden belirlenen ağaçlar Dalaman Orman İşletme ekiplerince kesilmeye başlandı.

Dalaman Hilton’un Dalaman ve Ortaca bölge hayata geçireceği 18 delikli 1300 dönüm alanda yapılacak “Golf Projesi” için önceden belirlenen çam ağaçları Dalaman Orman İşletme ekiplerince kesilmeye başlandı. Ağaç kesimi yapılan bölgenin yüzde 75’nin ormanlık olduğu öğrenildi.

whatsapp-image-2024-05-08-at-12-52-22.jpeg

Bölgede bulunan vatandaşlar, turizmciler ve STK’lar kesilen ağaçların görüntülerini sosyal medya da paylaşarak, ağaç kesiminin durdurulmasını istediler.

Bu arada, çevrecilerin ve vatandaşların olası tepkisine karşı, bölgede çok sayıda jandarma ekibinin hazır bekletildiği öğrenildi.

Dalaman Orman İşletme Müdürlüğü Yetkilileri ise kesilen ağaçlarla ilgili şunları söylediler.
“Ekiplerimizce ağaç kesimi yapılan bölge 1980’li yıllarda Turizm Bakanlığı tarafından söz konusu otele turizm amaçlı olarak tahsis edilmiş. Kesim yapılan alan Turizme tahsis edilmiş. Ekiplerimiz proje alanında bulunan içinde çalıların ve çam ağaçlarınında bulunduğu, kesimi planlaması yapılan ağaçların kesim işlemini yapacaklar”

whatsapp-image-2024-05-08-at-12-52-22-1.jpeg

DALAMAN HİLTONDAN AÇIKLAMA

Dalaman Hilton yetkilileri ise yaşanan ağaç kesimi hakkında şu bilgileri verdiler:

“Projenin amacı Dalaman ve Ortaca bölgesinde turizmi 12 aya yaymayı amaçlıyor. Golf Projesi 18 delikli ve 1300 dönümlük bir alanda hayata geçecek. Projeyle ilgili her türlü yasal izin ilgili bakanlıklardan alınmış durumda. Bu sahanın kendi içerisinde yapılan bir düzenleme var. Söz konusu kesim çalışması orman Müdürlüğü’nün kendi uhdesinde yapılan bir çalışma. Çok uzun yıllardır projesi onaylanmış bir proje. Zaten izinsiz olsa Orman Müdürlüğü ekipleri ağaç kesim çalışması yapmaz. Orman işletme müdürlüğü tarafından kesilecek ağaç sayısı konusunda bilgimiz yok. Projenin Muğla ve bölge turizmine önemli katkısı olacağını söyleyebiliriz."

*İlgili haber Muğla Gazetesi yetkililerinin bilgisi dahilinde olmadan kullanılamaz.

whatsapp-image-2024-05-08-at-12-52-23-1.jpeg

ttttt.jpg

Bu haber toplam 3599 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum