Dalaman’da limon ihalesi

Dalaman’da limon ihalesi
Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) Dalaman Tarım İşletmesi Müdürlüğü arazilerinde yetiştirilen tahmini 4 bin 100 ton limon açık artırma...

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) Dalaman Tarım İşletmesi Müdürlüğü arazilerinde yetiştirilen tahmini 4 bin 100 ton limon açık artırma usulü ile satışa çıkarıldı. Limonun kilogram fiyatı ortalama 1 Lira 76 kuruş oldu. 

Dalaman Tarım İşletmesi Müdürlüğü arazilerindeki 22 limon bahçesinin ihalesine 14 firma katıldı. Her bahçe ayrı ayrı ihaleye çıkarılarak satışa sunuldu. Bölgenin Ziraat Odaları Başkanları ve çiftçileri de ihaleyi yakından takip etti.

Ortaca Ziraat Odası Başkanı Salim Çöllü; “2017 yılının TİGEM limon ihalesini yapıyoruz. Yaklaşık 14 firma katıldı. Bu sene fiyatlar güzel gidiyor. Üreticilerimize ve tüccarlarımıza hayırlı olsun” diye konuştu.

Bu sene rekoltenin yüzde 50 düşük olduğunu belirten Çöllü, “geçen yıl 55-60 bin ton civarı ürün varken bu sene 25-30 bin ton ürün var” dedi.

Dalaman Ziraat Odası Başkanı Tevfik Tayfun Tuncay ise şunları söyledi;

“Ziraat Odası olarak TİGEM ile birlikte çalışmalara katıldık. Bahçelerin tahminleri bire bir tutuyor. Çıkan fiyat limonun hakkıdır. İnşallah çiftçimizde tüccarlara limonu en iyi fiyatla satar ve bereketli kazançlar sağlarlar.”

İhale sonucu Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü’nün onayının ardından kesinlik kazanacak.

Bu haber toplam 1460 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.