Dalaman’da muhtarlara afet eğitimi verildi

Dalaman’da muhtarlara afet eğitimi verildi
Muğla’nın Dalaman ilçesinde Muğla İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından Dalaman’da mahalle muhtarlarına olası afetlere karşı, afet ve acil durumlara hazırlık, afetlerin oluşu ve etkileri, bulunduğumuz ortamdaki...

Muğla’nın Dalaman ilçesinde Muğla İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından Dalaman’da mahalle muhtarlarına olası afetlere karşı, afet ve acil durumlara hazırlık, afetlerin oluşu ve etkileri, bulunduğumuz ortamdaki risklerin önlenmesi, afet sırasında doğru davranış şekilleri, afet sonrası yapılacaklar ile ilgili bilgi verildi.

İçişleri Bakanlığı tarafından, afetlere hazırlıklı bir Türkiye için toplumda önlem alma kültürü oluşturmayı hedefleyen, bu dönüşümü gerçekleştirmek ve vatandaşların afetlerde güvende kalabilmeleri için 2021 yılı “Afet Eğitim Yılı” olarak ilan edildi.

Bu kapsamda Dalaman Kaymakamı Ali Güldoğan’ın da katılımıyla, Muğla İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından Dalaman’da mahalle muhtarlarına olası afetlere karşı, afet ve acil durumlara hazırlık, afetlerin oluşu ve etkileri, bulunduğumuz ortamdaki risklerin önlenmesi, afet sırasında doğru davranış şekilleri, afet sonrası yapılacaklar ile ilgili bilgi verildi.

Ayrıca toplantıda Coronavirüs (Covid-19) salgınının seyri hakkında muhtarlarla değerlendirmelerde bulunularak, özellikle aile içi bulaşın önlenmesi, taziye gibi diğer toplu bulaşmalarda mahallelerde alınacak tedbirler hakkında bilgi verildi.

Bu haber toplam 224 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.