Dalaman’da su sorunu çözülüyor

Dalaman’da su sorunu çözülüyor
Muğla Büyükşehir Belediyesi MUSKİ Genel Müdürlüğü tarafından Dalaman’nın Gürleyik, Bozbel, Taşbaşı ve Elcik mahallerine 2 bin 300 metre yeni hat...

Muğla Büyükşehir Belediyesi MUSKİ Genel Müdürlüğü tarafından Dalaman’nın Gürleyik, Bozbel, Taşbaşı ve Elcik mahallerine 2 bin 300 metre yeni hat çekildi. Böylelikle 4 mahallede mevcut 8 lt/sn olan içme ve kullanma suyu 21 lt/sn ye çıkarıldı.

Haber Merkezi

Turizm sezonun başlaması ve nüfus artışının ardından bazı mahallelerde içme ve kullanma suyu yaşanmaya başladı. Muğla’nın Dalaman ilçesine bağlı Gürleyik, Bozbel, Taşbaşı, Elcik mahallerinde su gözlerinin (membaların) kaptaj yapım ve temizlik çalışmaları tamamlandı.

Birinci memba sisteme dahil etme çalışmasında bin 500 metre, ikinci memba sisteme dahil etme çalışmasında 200 metre ve üçüncü memba sisteme dahil etme çalışmasında 600 metre olmak üzere toplamda 2 bin 300 metre yeni hat çekildi. Bir hafta içinde tamamlanan çalışma neticesinde mevcut 8 lt/sn olan içme ve kullanma suyu 21 lt/sn ye çıkarıldı.

Dalaman ilçesine bağlı 4 mahalle (Gürleyik, Bozbel, Taşbaşı, Elcik 12 mevkii (Sarılan, Kapaklı, Bozbel Gökseki, Elmacık, Armutluk, Taşbaşı Camiyanı, ,İnişdibi, Elcik Gökseki, Akbel, Sülüklü, Şahinler, Bahtiyar) mevkileri fayda sağlayacak.

Bu haber toplam 475 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.