"Dalyan Caretta Run" koşuldu

"Dalyan Caretta Run" koşuldu
Muğla’nın Ortaca ilçesine bağlı Dalyan Mahallesinde bu yıl ikincisi düzenlenen “Dalyan Caretta Run” maratonu koşuldu. Kadınlar ve erkekler kategorilerinde,...

Muğla’nın Ortaca ilçesine bağlı Dalyan Mahallesinde bu yıl ikincisi düzenlenen “Dalyan Caretta Run” maratonu koşuldu. 

Kadınlar ve erkekler kategorilerinde, yaşları 18 ila 65 arasında değişen bin 200 sporcu 21, 14 ve 5 kilometrelik üç zorlu parkurda ter dökerken, 3 kilometrelik halk koşusuna ise katılım yoğun oldu. Dalyan Cumhuriyet meydanında başlayan yarışın startı Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, tarafından verildi.

Etkinliğe yoğun ilgi olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Karaçelik, “yöremizin tanıtılması ve turizm mevsiminin uzaması açısından yaptığımız bu tür etkinlikler, katlanarak daha çok ilgi görmeye başladı. Bu turizmimiz açısından memnuniyet verici bir gelişme, Dalyan’ın tanıtımı için ulusal ve uluslararası organizasyonlara devam etme niyetindeyiz. Bütün katılımcılara teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Dalyan Caretta Run yarışlarının bir marka haline geldiğini dile getiren DOKTOB Başkanı Yücel Okutur, yarışın amacının doğayla bütünleşmek olduğunu söyledi. Okutur, organizasyonu büyüterek uzun yıllar sürdürmeyi amaçladıklarını da sözlerine ekledi.

21 kilometre mesafeli zorlu yarı maratonunda erkeklerde Oktay Fırat, kadınlarda ise Ayşegül Yılmaz, birinciliği elde etti. 14 kilometre koşusunda erkeklerde Mehmet Aydıngör, kadınlarda Selma Akgün, 5 kilometre erkeklerde Fikri Onur Turan, kadınlarda Peri Su Özgen 1’inci oldu.

Türkiye Atletizm Federasyonu, Muğla Valiliği, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Ortaca Kaymakamlığı, Ortaca Belediyesi, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası, Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün destekleriyle gerçekleşen etkinliğin organizasyonunu ise DOKTOB ve İntervalevents üstlendi.

Yarışmaların sonunda dereceye girenlere madalya ve kupa düzenlenen törenle verildi.

Bu haber toplam 963 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.