Damgalar Türk Tarihinin En Büyük Belgeleridir

Damgalar  Türk  Tarihinin    En  Büyük  Belgeleridir
Orta Asya'dan Anadolu'ya kadar Türk boylarının kullanmış oldukları Türk Damgaları (Tamgaları) sergisi Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür ve Sanat Merkezinde törenle açıldı. Fethiye Yörük ve Türkmen Derneği başkanı Ramazan...

Orta Asya'dan Anadolu'ya kadar Türk boylarının kullanmış oldukları Türk Damgaları (Tamgaları) sergisi Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür ve Sanat Merkezinde törenle açıldı. Fethiye Yörük ve Türkmen Derneği başkanı Ramazan Kıvrak tarafından açılan sergide; Gürcan Korkmaz tarafından bakır levhalarda işlenen Türk Boylarının kullandığı damgalar ilgiyle izlenmekte. Sergi 3 gün açık kalacak. Serginin açılış etkinliğine; Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı ve belediye başkan yardımcısı M. Yılmaz Cesur, Fethiye ve Seydikemer Yörük ve Türkmen Derneği yönetimi, İYİ Parti Fethiye ilçe başkanı Suat Aybek, FBKM sanatçıları ve davetliler katıldı.

“OĞUZ BOYUNA AİT OLAN 24 BOYUN DAMGASINI BETİMLEDİK”

Orta Asya'dan Anadolu'ya kadar Türk boylarının kullanmış oldukları Türk Damgaları (Tamgaları) sergisindeki eserleri hazırlayan Gürcan Korkmaz konuşmasında “Bu sergi Türk kavramının, Türk düşüncesinin ayaklar altına alındığı günlere denk geldiği için çok mutluyum. Damgalar Türk tarihinin en büyük belgeleridir. Yazılı belgelerden çok daha önemli ve özellikle sanat tarihçileri için çok değerli bilgiler ve belgelerdir. Biz burada sadece Oğuz Boyuna ait olan 24 boyun damgasını betimledik. Ve bunlardan ayrı da 4 tane özel 'O' damgası diye tabir ettiğimiz damgalar var. Bu damgaların tarihi 5 bin ila 6 bin yıla gitmekte. Yani Türk belgelerinin kayıtlı belgelerine M.Ö. 1200 yıllarında Çin kaynaklarında geçmiş. Fakat bu damgalar sayesinde biz Türk kavramının M.Ö 5000 ila 6000 yıla gittiğini bu damgalar sayesinde öğreniyoruz. İnşallah özellikle gençlerimiz ziyaret ederler ve Türk'e, Türk Kültürüne ve Türkçülüğe sahip çıkarlar” diye konuştu. Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı da konuşmasında “Tarih Türklerle başlamış, Türklerle de devam ediyor. Şimdiye kadar ben hiç böyle bir sergi duymamıştım. Türk damgalarıyla ilgili hocam müthiş bir çalışma yapmış. Biz Türk'üz. Bundan daha doğal bir şey yok. Bundan da gurur duyuyoruz. Türk'le ilgili yapılan şeylere sahip çıkacağız. Fethiyelileri 3 gün açık kalacak tarihe damga vuran mühürlerimizi görmeye davet ediyorum” dedi.

Bu haber toplam 480 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.