DARBECİ ASKERLER MUĞLA'YA GETİRİLDİ

DARBECİ ASKERLER MUĞLA'YA GETİRİLDİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kaldığı otele 3 skorsky helikopterle 3 saat boyunca ateş açan 8 subay ve 1 astsubay Muğla’ya getirilerek terörle...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kaldığı otele 3 skorsky helikopterle 3 saat boyunca ateş açan 8 subay ve 1 astsubay Muğla’ya getirilerek terörle mücadele müdürlüğündeki sorgularına başlandı. Darbe yanlısı askerler Muğla Sıtkı Koçman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildi.

Otele saldırmışlardı

Bir grup asker tarafından darbe girişimi sonrası Muğla’da tatilde olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Marmaris İçmeler Mahallesindeki biri otelde açıklama yapmış ve vatandaşları sivil ve milli iradeye sahip çıkmaları yönünde ‘Sokağa çıkın’ çağrısı yapmıştı. Çağrının ardından İzmir’den kalkan üç helikopter ile gece saat 01.00 sıralarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklama yaptığı otele helikopterler tarafından sabah saatlerine kadar ateş altında tutulmuştu. Sabah saatlerinde darbe girişiminde bulunan askerler tekrar helikopter ile ayrılarak İzmir’de gözaltına alınmışlardı.

Sağlık kontrolünden geçirildiler

Gözaltına alınan Kurmay Pilot Albay Murat Dağlı, Kurmay Havacılık Yüzbaşı Ali Aktürk, Teknisyen Astsubay Üstçavuş Murat Gösterit, Teknisyen Astsubay Üstçavuş Ahmet Koçan, Kara Havacı Astsubay Üstçavuş Aydın Özsıcak, Kara Havacı Yarbay Davut Uçum, Kara Yüzbaşı Mehmet Cantaz, Kurmay Pilot Albay Zeki Göçmen Muğla’ya getirildi. Muğla Emniyet müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince sorgulamaları süren darbeci subay ve astsubaylar sağlık kontrolü için Muğla Sıtkı Koçman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirildi.

MUSTAFA İNCİ

Bu haber toplam 2355 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.