Darbeciler hakim önünde

Darbeciler hakim önünde
Cumhurbaşkanı Erdoğan’a suikast girişiminde bulunan darbeciler, Muğla’da hakim karşısına çıktı. Yaklaşık 1 ay sürmesi beklenen duruşmada 3’ü...

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a suikast girişiminde bulunan darbeciler, Muğla’da hakim karşısına çıktı. Yaklaşık 1 ay sürmesi beklenen duruşmada 3’ü firari 47 sanık yargılanacak. Darbeci askerler geniş güvenlik önlemleri altında duruşma salonuna getirildi. Çatılarda keskin nişancı pilis timleri görev yaparken polis helikopteri duruşma salonun üzerinde uçtu. Duruşma salonun önüne gelen yaklaşık 100 kişilik grup darbeci askerlerin idam edilmesini istedi.

15 Temmuz’da FETÖ’nün darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Marmaris’te kaldığı otele baskın düzenleyen ve iki polisi şehit eden suikast timi Sincan Cezaevi’nden Muğla’ya getirildi. Mahkeme salonuna dönüştürülen Muğla Ticaret ve Sanayi Odası’na (MUTSO) cezaevi araçlarıyla getirilen sanıklar 3 grup halinde araçlardan indirildi ilk grubun önünde baskına fiilen katılan tek general olan Tuğügeneral Gökhan Şahin Sönmezteş yer alırken ikinci grubun önünde Çiğli İmamı olarak bilinen Atssubay Zekeriya Kuzu yürüdü.

Sanıkların mahkemeye getirilişi sırasında keskin nişancılar çatılarda görevlendirildi, polis helikopteri alçak uçuş yaptı. MUTSO ve adliye çevresindeki yollar trafiğe kapatıldı.  Bu sırada yaklaşık 100 kişilik bir grup, adliye yakınlarına gelerek “FETÖ gelecek hesap verecek. İdam istiyoruz” şeklinde slogan attı.

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in bir numaralı sanık olduğu davaya, Cumhurbaşkanı Erdoğan da müdahil. Erdoğan adına avukatlarının da duruşmaya katılacağı öğrenildi.

Sanıklar, 17 ayrı suçtan hakim karşısına çıkan sanıklara 6’şar kez ağırlaştırılmış müebbet isteniyor. Duruşmanın ilk bir haftasının kimlik tespiti ve iddianamenin okunmasıyla geçmesi bekleniyor Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya 20 kadar yabancı basın mensubu da takip ediyor. Duruşma salonunda sanıkların yakınları için de yer ayrıldı.

Duruşma ili ilgili olarak 400 polis memuru görev yaparken çatılarda keskin nişancılar görev yaptı. Ouduşmanın ilk gününde darbeci askerlerin kimlik tespitleri yapıldı.

20.02.2017

MUSTAFA İNCİ

FOTOĞRAFLI

Bu haber toplam 2147 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.