Datça Ülkü Ocakları'ndan Türkçe tabela kullanan esnafa teşekkür

Datça Ülkü Ocakları'ndan Türkçe tabela kullanan esnafa teşekkür
Ülkü Ocakları Datça Temsilciliği tarafından ilçedeki iş yerlerinde Türkçe tabela kullanan esnada teşekkür belgesi verildi. Konuyla ilgili yapılan açıklamada,...

Ülkü Ocakları Datça Temsilciliği tarafından ilçedeki iş yerlerinde Türkçe tabela kullanan esnada teşekkür belgesi verildi. Konuyla ilgili yapılan açıklamada, Türk dilinin korunması için herkesin hassas olması ve üzerine düşen görevi yapması gerektiği belirtildi.

Neval Çolak Arslan

Türk Dil Bayramı dolayısıyla söz konusu etkinliğin yapıldığı vurgulayan Datça Ülkü Ocakları Başkanı Yiğit Badal, "Kumluk Sahili ve Datça Liman bölgesindeki işletmeler içerisinde, işletme isimlerini Türkçe kullanan esnafa teşekkür etmek ve Türkçe isimlerin kullanılmasının önemini hatırlatarak, teşvik etmek amacıyla esnafa teşekkür belgesi takdim edildi” dedi.

Türkçe tabela kullanan esnaflara teşekkür belgesi takdim eden Datça Ülkü Ocakları Başkanı Yiğit Badal, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde başlayan Birinci Dil Kurultayı’nın; açılış ve başlangıç tarihi olan 26 Eylül 1932’den beridir kutlanan Dil Bayramı’nın, içinden geçtiğimiz bugünkü şartlarda anlamı ve önemi daha da büyümüştür. Dil, ortak bir kimliğin, kolektif çaba ve dayanışmayla ortaya çıkan ‘biz’ duygusunun temel bir göstergesi ve ispatı olup, millet fertleri arasında aidiyet hissini güçlendiren ve kurumsallaştıran yaşayan bir varlıktır. Türk milletinin müşterek duygu, inanç ve kültürünün oluşmasında ve bunların geleceğe aktarılmasında çok önemli bir işlevi olan Türkçemiz; aynı zamanda dünyanın en zengin, en köklü ve en eski dillerinden birisi olması bakımından da büyük bir değere sahiptir” dedi.

Badal sözlerine şöyle devam etti: “Aziz milletimiz, Türk dilinin dağılmayı önleyen, ufalanmayı engelleyen ve birleştirici özelliği sayesinde, yüzyıllarca birlik ve bütünlük içinde bugünlere gelmiş ve geleceğe ulaşma heyecanını her fırsatta göstermiştir. Milli şuurun oluşması ve kitlelere yayılmasında, ortak bir mensubiyet bilincinin gelişmesinde en büyük katkıyı sağlayan dilin, millet fertleri arasında doğabilecek ayrışmanın, ideal ve ülkülerde yaşanabilecek bir kopmanın karşısındaki en temel güvence olduğu aşikârdır.

İlgi ve destekten mahrum olan, yabancı dillerden ithal edilen kelime ya da kavramlarla melezleştirilmek istenen bir dilin, milli kimliği ayakta tutabilmesi, beka düzeyindeki tehlikelere karşı savunma hattı oluşturması mümkün değildir. Türkçenin, Türk milletinin son savunma hattı ve kültürel mevzisi olduğu dikkate alındığında, milli kimliğin yıkılmasına, milli bilincin yok edilmesine, millet olma şuurunun aşındırılmasına dilin tartışmaya açılarak ulaşılmak istendiği gün gibi ortadadır.

Dil Bayramı’nı kutladığımız bugünde, Türkçe idealimizi ve haricimizdeki her şeye Türkçe bakma hedefimizi ve çağı Türkçe okuma ülkümüzü kararlılıkla muhafaza edeceğimizi bir kez daha belirtmek istiyorum. Bu manada Kumluk Sahili ve Datça limanı bölgesindeki işletmeler içinde, işletme isimlerini Türkçe kullanan esnaflara teşekkür etmek ve Türkçe isimlerin kullanılmasının önemini hatırlatarak teşvik etmek amacıyla esnaflarımıza teşekkür belgelerini takdim ettik. Bu duygu ve düşüncelerle büyük Türk milletinin Dil Bayramı’nı kutluyor, Türkçenin her soruna karşı birleştiğimiz, bir araya geldiğimiz kültürel bir hazine olarak sonsuza kadar var olmasını temenni ediyorum”

Bu haber toplam 1223 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.