Datça’da 65 Bodrum’da 10 hektar orman kül oldu

Datça’da 65 Bodrum’da 10 hektar orman kül oldu
Muğla’nın Datça ve Bodrum ilçelerinde çıkan orman yangınlarında 75 hektarlık alan kül oldu. Datça’da çıkan orman yangınıyla ilgili olarak bir...

Muğla’nın Datça ve Bodrum ilçelerinde çıkan orman yangınlarında 75 hektarlık alan kül oldu. Datça’da çıkan orman yangınıyla ilgili olarak bir kişi gözaltına alındı. Muğla Orman Bölge Müdürü Ali Yıldırım “ Datça ve Bodrum’da çıkan orman yangınları kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor” dedi.

Datça’da yangın gece yarısı başladı

Datça ilçe merkezine yaklaşık20 kilometreuzaklıkta bulunan Emecik Köyü yakınlarında gece saatlerinde başlayan orman yangını güçlükle kontrol altına alındı. Gece saat 22.00 sıralarında ormanlık alanda başlayan yangın saatte yaklaşık70 kilometrehızla esen şiddetli rüzgarın etkisi ile kısa sürede geniş bir alana yayıldı. Hızla büyüyen yangına Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı 300 yangın söndürme işçisinin yanı sıra, 28 arazöz, 13 su tankeri, 8 ranger araç, 10 yer ekibi ve 6 dozer ile müdahale edildi. Datça ve Marmaris ile yakın belediyelere ait itfaiye ekiplerine ait arazözler yangın bölgesine sevk edildi. Olay yerine ulaşan ekipler şiddetli rüzgarda büyüyen yangını söndürmek için büyük bir mücadele verdi. Sürekli yön değiştiren şiddetli rüzgar nedeni ile ekipler alevleri kontrol altına almakta zorlanırken Datça’ya elektrik veren ana trafonun patlaması sonucu ilçede zaman zaman elektrik kesintisi meydana geldi. Bu arada bölgeye sevk edilen ekiplerin yangın bölgesine ulaşması için Marmaris-Datça Karayolu zaman zaman trafiğe kapatıldı. Ekiplerin yoğun mücadelesi sonunda sabah saat 09.30 sıralarında tamamen kontrol altına alındı. Çıkan yangında 65 hektarlık alan kül oldu.

Bir kişi gözaltına alındı

Bu arada Emecik Köyü yakınlarında bulunan ormanlık alanda yangının başlamasının hemen ardından beyaz renkli bir doblo aracın olay yerinden hızla ulaştığı tespit edildi. Görgü tanıklarının ifadelerine göre yerinden uzaklaşan aracın yakalanması için çalışma başlatılırken, polis telsizinden ekiplere bu araç üzerinde duyarlı bulunulması istenildi. Kısa bir süre sonra jandarma ekipleri tarafından aracın durdurulduğu ve otomobilde bulunan bir erkek şahsın jandarma tarafından gözaltına alındığı öğrenildi. Gözaltına alınan ve ismi açıklanmayan kişinin jandarmaya yangınla bir ilgisinin bulunmadığı, orman yangının başladığı sıralarda sevgilisi ile birlikte olay yerinde olduğunu, alevleri görünce hızla uzaklaştığı yönde ifade verdiği öğrenildi.

Bodrum’da10 hektarkül oldu

Muğla’nın Bodrum ilçesine Yalıçiftlik beldesi Mazı Köyü yakınlarında orman yangını çıktı. Çıkan orman yangınına 21 arazöz, 150 orman işçisi ve çevre beldelerin itfaiye ekipleri müdahale etti. 5 helikopter ve 3 uçak da söndürme çalışmalarına havadan destek verdi. Şiddetli rüzgar nedeniyle kısa sürede büyüyen yangın, ekiplerin yoğun çalışmasıyla kontrol altına alındı. Yangında yaklaşık 10 hektarlık kızılçam alanı zarar gördü.

Bu haber toplam 505 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.