Datça’da esnafın ihale isyanı…

Datça’da esnafın ihale  isyanı…
 YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ
 HABER MÜDÜRÜ
Datça’da Sanayi Esnafı Belediyenin kullandıkları 40 ila 60 Metrekare büyüklükteki barakaları yıllık 120 bin ila 180 bin lira arasında kiraya vermek üzere ihale açmasına tepkili. Datça Belediyesinin sayfasında yer alan ihale ilanına göre, 40 ila 60 Metrelik işyerleri 2 Mayıs tarihinde ihale ile kiralanacak.

Muğla’nın Datça İlçesinde Datça’da Sanayi Esnafı Belediyenin kullandıkları 40 ila 60 Metrekare büyüklükteki barakaları yıllık 120 bin ila 180 bin lira arasında kiraya vermek üzere ihale açmasına isyan etti.
31 Mart Yerel seçimlerinde göreve gelen Datça Belediye Başkanının ilk icraatı ilçede adeta isyan başlattı. Datça Belediye Başkanı Aytaç Kurt’un talimatıyla ilçedeki sanayi sitesindeki 40 ila 60 Metrekare büyüklükteki barakaları kirasının yıllık 120 bin ila 180 bin lira olması için ihale açıldı.
Datça Belediyesinin sayfasında yer alan ihale ilanına göre, 40 ila 60 Metrelik işyerleri 2 Mayıs tarihinde ihale ile kiralanacak.

whatsapp-image-2024-04-25-at-11-09-19.jpeg

“BELEDİYE DELİ DUMRUL GİBİ PARA ALIYOR”
Yapılan ihalenin doğru olmadığını söyleyen Datça Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Cemal Demirtaş, bu süreçte kendilerinden her hangi bir görüş alınmadığına işaret ederek, şunları söyledi:
“Yapılan iş yasal olarak doğru değil. Başkan ile görüştük. Sanayi bölgesinde 17 üyemiz var. Fiyatların çok yüksek olduğunu, neye göre bu fiyatları belirlediklerini belediye başkanımıza sorduk. Esnaf odasından neden görüş alınmadığını sorduk. Datça Belediyesine sanayi dükkânlarına esnaf 28 bin TL kira ödüyordu, bu ihalede esnafı düşünmeden ihale belirlenmiş. Sorduğumuz zaman da Belediyenin parası yok deniyor. Parası yoksa bunu milletten sağlamak doğru değil. Herkes esnafın sırtına bindi. Belediye deli dumrul gibi para alıyor”

datca-vg9u-cover.jpg

TİCARET ODASINDAN GÖRÜŞ ALINMAMIŞ
Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Yetkilileri ise Datça Belediyesinin Sanayideki dükkânların yıllık kira oranlarının ne kadar olacağı konusunda kendilerinden görüş alınmadığını, belediyenin rakamları kendi oluşturduğu bilirkişi heyeti aracılığı ile belirlediği bilgisini verdiler.
Gazetemize açıklamalarda bulunan sanayi esnafı ise yüzde 500’e yakın zam yapılmasını kabul etmediklerini ve rakamların çok yüksek olması nedeniyle, bu durumu protesto için ihaleye girmeyeceklerini ifade ettiler.

Bu haber toplam 253 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.