Datça’da kaçak inşaat isyanı: “40 kaçak yapının inşaatı sürüyor, hukuk işlemiyor”

Datça’da kaçak inşaat isyanı: “40 kaçak yapının inşaatı sürüyor, hukuk işlemiyor”
 YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ
Datça’nın Emecik Mahallesi Karaincir mevkiinde mahalle sakinleri, 3. derece sit alanında Yapı Tatil Tutanağına rağmen yapımına devam edilen 40 adet kaçak inşaatın durdurulması için açıklama yaptı. Karaincir sakinleri tarafından yapılan açıklamada, “Mahkemenin kararına rağmen 3.derece sit alanında 40 adet kaçak yapının inşaatı sürüyor. Karaincir'de hukuk işlemiyor" dedi.

Muğla’nın Datça ilçesi Emecik Mahallesinde Karaincir mevkiinde 3. derece sit alanında 40 adet kaçak inşaatın yapımına devam edilmesi bölge halkının tepkisine neden oldu.

İmar planı mahkeme tarafından iptal edildiğini ve belediyenin yapı tatil tutanağı düzenlediğini ifade eden bölge sakinleri 40 adet kaçak inşaatın devam etmesine karşı açıklama yayımladı.

“3. DERECE SİT ALANINA TAM 40 ADET KAÇAK İNŞAAT YAPILIYOR”

İnşaatın durdurulmadığını öne süren bölge sakinleri açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Hukukun kuvvetinin olmadığı yerde kuvvetlinin hukuku geçerlidir. Maalesef bugün Karaincir'de yaşanan tam da budur. İmar planı mahkeme tarafından iptal edilmesine, belediyenin yapı tatil tutanağı düzenlenmesine rağmen 3. derece sit alanına tam 40 adet kaçak inşaat yapılıyor. Bir değil, beş değil, tam 40 adet kaçak bina.

Ne acıdır ki, yüzlerce itiraza rağmen ifraz ile bölünen söz konusu arsa da 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Plan Hükmü Değişikliği yaparak yapılaşmanın önünü açtı ve 20.12.2023 tarihinde Yapı Ruhsatını düzenledi.

“BELEDİYE BU HUKUKSUZLUĞU SEYREDİYOR VE İNŞAATLARI DURDURMUYOR”

Datça Belediyesi'nin bu kararını Muğla Büyükşehir Belediyesi yanlış buldu ve açılan davalara müdahil oldu. Sonunda Muğla 3. İdare Mahkemesi 2023/103 Esas ve 2023/2882 numaralı kararı ile Datça Belediyesinin hazırladığı Bakanlığın onayladığı imar planını iptal etti. Ne yazık ki yapılar ile belediye bu hukuksuzluğu seyrediyor ve inşaatları durdurmuyor.

Datça Belediyesi 23.01.2024 tarihinde düzenlediği Yapı Tatil Tutanağına rağmen (Tutanakta yer alan fotoğrafına rağmen daha temel seviyesindeki inşaatlar için yapının %20 seviyesinde olduğu tespit edilmiştir diye tutanak tuttu) kaçak mühürü vurduğu bu inşaatları durdurmuyor, aksine göz yumuyor.

“HUKUKSUZLUĞUN BAŞ SORUMLUSU DATÇA BELEDİYESİ'DİR”

Çünkü bu hukuksuzluğun baş sorumlusu Datça Belediyesi'dir. Ancak Mahkemenin bu kararına rağmen 3.derece sit alanında 40 adet kaçak yapının inşaatı sürüyor. Karaincir'de hukuk işlemiyor. Neden? Sosyal demokrat bir belediyenin, halkın çıkarı ile sermayenin çıkarı çatıştığında halkının yanında saf tutmasını bekliyoruz. Karaincir sakinleri olarak dertliyiz.

Datça’da görev yapan konuya müdahil olması gereken idarecileri ve kolluk kuvvetlerini göreve çağırıyoruz. Sizlere oy veren ve sizden hukuka saygılı adil hizmet bekleyen halkınızın yanında durun ve bu hukuksuzluğa son verin. Kuvvetlinin hukukunu değil, hukukun kuvvetini sağlayın.”

Bu haber toplam 3175 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum