Datça’da kaçak yapılara belediyeden 2. kez mühür

Datça’da kaçak yapılara belediyeden 2. kez mühür
 YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ
Muğla’nın Datça ilçesi Emecik Mahallesi Karaincir Mahallesinde Muğla 3.İdare Mahkemesinin kararı ile İmar Planı iptal edilen fakat inşaat faaliyetlerinin devam edilmesi üzerine vatandaşların şikayet ettiği kaçak yapılar bugün Datça Belediyesi’nce tekrar mühürlendi ve yapı sahiplerine idari para cezası uygulanacağı açıklandı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca onaylanan Datça’nın Emecik Mahallesi, Kızlanaltı Kesimi (Karaincir Mevkii) 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Plan Hükmü Değişikliğinin Muğla 3.İdare Mahkemesinin kararı ile iptaline karar verilmişti.

Kararın ardından Datça Belediyesi’nce toplam 23 tane bağımsız bölümden oluşan 9 adet yapı ile 1 adet istinat duvarına ait yapı ruhsatı belgeleri iptal edilerek, faaliyet durdurma tutanakları inşaat mahalline asılmıştı. Ayrıca, su ve elektrik şantiye aboneliklerinin sonlandırılması için Muski ve Datça Aydem İşletme Şefliği'ne ruhsat iptalinin bildirimi yapıldı.

BÖLGE SAKİNLERİ TEPKİ GÖSTERDİ, BELEDİYE HAREKETE GEÇTİ

Dün bölge sakinleri durdurma kararına ve tutanaklarına göre inşaat faaliyetlerin devam ettiği yönündeki tepki ve şikayetleri üzerine Datça Belediyesi harekete geçti.

TEKRAR MÜHÜRLEMELER YAPILDI

Teknik personel tarafından 29.01.2024 tarihinde yerinde yapılan kontrollerde; inşai faaliyetlere ruhsatsız olarak devam edildiği tespit edildi ve bugün tekrar mühürlemeler yapıldı. Datça Belediye yaptığı açıklamada; Belediye Encümen kararıyla yapı sahiplerine idari para cezası uygulanacağı duyuruldu. Yasanın öngördüğü mühürleme tarihinden itibaren işleyen 30 günlük sürenin sonunda yapıların kaldırılmaması durumunda, yıkımlarına yönelik Belediye Encümen kararı tesis edileceği açıklandı.

“BELEDİYEMİZİN DEVAM EDEN İNŞAATA FİZİKİ BİR MÜDAHALEDE BULUNMA YETKİSİ YOKTUR”

Datça Belediyesi’nce yapılan duyuruda; “Belediyemizce idari ve hukuki süreç zamanında ve eksiksiz olarak takip edilmekte olup, belediyemiz yetkisi dahilinde tüm işlemler yerine getirilmiştir. Mal sahibi tarafından yasalara aykırı şekilde inşaata ısrarla devam edilmekteyse de, Belediyemizin devam eden inşaata fiziki bir müdahalede bulunma yetkisi yoktur. Bununla birlikte, mevzuatın öngördüğü tüm müeyyideler uygulandığı gibi, bundan sonra da uygulanmaya devam edecektir” denildi.

Bu haber toplam 445 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.