Datça'da sanayi esnafına ihale zorlaması iddiası: “Hukuki yollara başvuracağız”

Datça'da sanayi esnafına ihale zorlaması iddiası: “Hukuki yollara başvuracağız”
 HABER MÜDÜRÜ
Muğla’nın Datça İlçesinde Sanayi Esnafı tarafından kullanılan ilçedeki sanayi sitesindeki 40 ila 60 metrekare büyüklükteki barakaların kirasının yıllık 120 bin ila 180 bin lira olması için açılan ihale Datça Belediyesinde bugün yapılıyor.

İhaleye, sanayi sitesinde iş yeri bulunan esnafların bir bölümünün katıldığı, bazı esnafların ise protesto ederek katılmadığı öğrenildi.

HUKUKSUZ BİR İHALE

Yapılan ihalenin doğru olmadığını söyleyen Datça Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Cemal Demirtaş, bu süreçte kendilerinden her hangi bir görüş alınmadığını anlatarak, şunları söyledi:

“Bugün yapılan ihaleye girmek istemeyen arkadaşlarımıza ihale zorlaması yapıldı. Vazgeçmek isteyen arkadaşlarımıza teminatınızı yakarız ihale girin denilerek zorlama yapıldı. Yapılan iş yasal olarak doğru değil. İhale önce Belediye Başkamız Aytaç Kurt ile ile görüştük. Sanayi bölgesinde 17 üyemiz var. Fiyatların çok yüksek olduğunu, neye göre bu fiyatları belirlediklerini belediye başkanımıza sorduk. Esnaf odasından, Muğla Ticaret Sanayi Odasından neden görüş alınmadığını sorduk. Datça Belediyesine sanayi dükkânlarına esnaf 28 bin TL kira ödüyordu, bu ihalede esnafı düşünmeden ihale belirlenmiş. Avukatlarımızla görüşerek ihalenin iptali için hukuki yollara başvuracağız.”

whatsapp-image-2024-05-02-at-12-28-35.jpeg

ESNAF PROTESTO ETMİŞTİ

Datça’da kira bedelinin yüksek olduğunu iddia eden sanayi esnafı belediye tarafından ihaleye çıkartılan iş yerlerine yüzde 500 zam yapılmasına dün Belediye önünde alkışlarla tepki göstermişti.

Datça Sanayi Sitesinde, Datça Belediyesine ait 17 dükkan bugün ihale usulüyle kiraya çıkartıldı. Fiyatlara yüzde 500 zam yapıldığını gören kiracılar, yapılan zammı, protesto etmek için dün Datça Belediyesi önünde toplanarak alkışlarla protesto gerçekleştirmişti.

aa-20240501-34429277-34429273-datcada-kira-bedelini-yuksek-bulan-sanayi-esnafi-belediyeyi-alkislarla-protesto-etti.jpg
Fotoğraf:AA

Bu haber toplam 115 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.