Datçalı Ülkücüler Cumhuriyet Bayramı’nda fidan dikti

Datçalı Ülkücüler Cumhuriyet Bayramı’nda fidan dikti
Türkiye Cumhuriyeti’nin 97’inci kuruluş yıldönümü olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla, Datça Ülkü Ocakları Başkanlığı tarafından 200...

Türkiye Cumhuriyeti’nin 97’inci kuruluş yıldönümü olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla, Datça Ülkü Ocakları Başkanlığı tarafından 200 fidan toprakla buluşturuldu.

Neval Çolak Arslan

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Datça Ülkü Ocakları Başkanlığı’nca 200 fidan toprakla buluştu.

Datçalı Ülkücüler, diktikleri fidanlara can suyu vererek, son günlerde yaşanan yangınlara tepki göstermek için Cumhuriyet Bayramı’nda böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirttiler.

“Türk gençliği olarak, bayrak inmez dediğimiz kadar orman da yakılmaz diyoruz” diyen Datça Ülkü Ocakları Başkanı Yiğit Badal yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:

“Özellikle her cephede kaybetmenin kaderi olduğunu anlayan Türk düşmanlarının da açtığı yeni cephe olan orman yangınlarına bir tepki göstermek, yaktıkları her ağaca karşılık fazlasıyla fidan dikerek cevap vermek istedik. Bu sebeple bugün burada fidan dikme etkinliğinde buluşarak hem Cumhuriyet Bayramı coşkusunu gelecek nesillere aktarmak, hem de son zamanlarda memleketimizin dört köşesinde çıkarılan yangınlara tepkimizi göstermek için bugün burada buluştuk. Şehit kanlarımızın temsil ettiği bayrağımızdaki kırmızıya sahip çıktığımız gibi ağaçların yeşiline de sahip çıkıyoruz. Çünkü unutulmaması gerekir ki yeşili sevmeden insan sevilmez, insan sevmeyen vatan nedir bilmez.”

Dikilen her fidana verilen isimlerin, Türklük düşmanlarına atacakları tokat, gelecek nesillere ise vatan sevgisinin birer örneği olacağını belirten Başkan Badal, “Destansı bir kurtuluş mücadelesiyle, topraklarımızda gözü olanlara karşı gösterilen onurlu bir direniş sonucunda kurulan Cumhuriyetimizin, 97.yıldönümünü millet olarak coşku ve heyecanla kutluyoruz. Cumhuriyet; ateşle girdiğimiz imtihandan, zaferle çıktığımız İstiklal Harbimizin tacı, unvanı ve ilelebet yaşayacak son kararıdır. Cumhuriyet kutsiyetimize ve her türlü hayat hakkımıza göz koyan bedbahtlara karşı şehit kanlarıyla harcı karılmış hayranlık verici bir değerdir. Bundan tam 97 yıl önce, 29 Ekim 1923'te Türk milleti olarak bir kez daha yedi düvele gösterdik ki Türklük mahkum olmaz. İşgale, eşitliğe boyun eğmez, tehditlere onay vermez. Aradan geçen 97 yıl sonra dahi Türk ve Türklük düşmanları boş durmayıp dört bir yandan saldırmaya devam etmektedir. Ülkücü Türk gençliği olarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ten emanet aldığımız Türkiye Cumhuriyeti ve Cumhuriyet rejimini son nefesimize kadar savunacak, aziz şehitlerimizin anısına sahip çıkmaya devam edecektir” dedi.

Bu haber toplam 517 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.