Datçalı ülkücüler dev Türk bayrağı açtı

Datçalı ülkücüler dev Türk bayrağı açtı
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 101. yıldönümü kutlamaları kapsamında Datça Ülkü Ocakları Başkanlığı’nca, Datça’da...

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 101. yıldönümü kutlamaları kapsamında Datça Ülkü Ocakları Başkanlığı’nca, Datça’da bulunan Önce Vatan Dağı’nda dev Türk bayrağı açıldı.

Neval Çolak

Muğla’nın Datça ilçesinde Ülkü Ocakları Başkanlığı’nca 19 Mayıs etkinlikleri kapsamında Önce Vatan Dağı’na dev Türk bayrağı açılarak, önce vatan yazısı yenilendi.

Datçalı ülkücüler “Önce Vatan” etkinliği adı altında 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı. Datça Ülkü Ocakları Başkanı Yiğit Badal’ın da katıldığı etkinlikte Önce Vatan Dağı’nda dev Türk bayrağı açılarak, önce vatan yazısı yenilendi.

Datçalı ülkücüler dev Türk bayrağı açtı

Etkinlik hakkında açıklama yapan Datça Ülkü Ocakları Başkanı Yiğit Badal, “Önce vatan diyerek İstanbul'dan bütün rütbelerini, ismini kaybetme pahasına Samsun'a çıkan Atatürk'ün vatan ve millet sevgisini içlerinde hissederek ilçemizde bulunan önce vatan yazısını, dosta düşmana; 100 yıl önce nasıl bağımsız bir devlet için Samsun'a ayak bastıysak, bugünde gelecek 100 yıl sonra da aynı heyecan ve cesaretle yürüyüşe geçebileceğimizi göstermek istedik. Çünkü biliyoruz ki devletimizi ve milletimizi çağdaş medeniyetler seviyesine çıkaracak olan Türk gençliği savaşta ve barışta önce vatan diyecektir. Bu vesile ile ilçemizde bulunan Önce Vatan Dağı’nın temizliğini gerçekleştirdik” şeklinde konuştu.

Badal sözlerine şöyle devam etti:

“19 Mayıs ruhu, zedelenen, aşağılanan milli onurun dirilişidir. 19 Mayıs ruhu Türk milletinin doğruluşudur. 19 Mayıs ruhu, teslimiyetçi, tavizkâr ve kişiliksiz yönetimlere karşı milli devletin doğuşudur. En az dün kadar bugün de lazım olan 19 Mayıs 1919 ruhunun gençliğe kazandırılması milli geleceğimiz açısından hayati derecede önemlidir. Geleceğimiz, ancak vatan ve millet sevgisini taşıyan, yüksek ülküleri hedeflemiş bir gençliğin yetişmesi ile güvence altında olabilir. Bu bayram gününün gençliğe armağan edilmiş olmasının da anlamı budur. Yedi düvele başkaldırarak bağımsızlık uğruna mücadele eden Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarının tek yürek olarak başlattıkları bu mücadeleyi bugünde önce vatan diyerek sürdürmek bizlerin borcudur. Bu düşüncelerle, Büyük Atatürk’ün kurtuluş mücadelesini başlattığı bu çok anlamlı günün yıl dönümünde, büyük Türk milletinin ve geleceğimizin teminatı gençlerimizin bayramını kutluyorum. Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve şehitlerimizi şükranla, minnetle ve rahmetle anıyorum.”

Bu haber toplam 1125 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.