Datça’nın koyları çöplere yenik düştü

Datça’nın koyları çöplere yenik düştü
Muğla’nın Datça ilçesinin koylarında haftasonu yoğunluğu yaşanmaya devam ediyor. Günübirlik tatilcilerin ve kampçıların arkasında bıraktığı çöpler,...

Muğla’nın Datça ilçesinin koylarında haftasonu yoğunluğu yaşanmaya devam ediyor. Günübirlik tatilcilerin ve kampçıların arkasında bıraktığı çöpler, koyların güzelliğinin önüne geçti. Duyarlı tatilciler duruma tepki gösterirken, “herkes çöpünü alıp gidecek, doğa kimsenin babasının çiftliği değil” dedi.

Sinem Korkmaz

Muğla’nın Datça ilçesinin koylarında tatil yoğunluğu devam ediyor. Tatilciler özellikle gösterdiği yoğun ilgi nedeniyle pandemi günlerinde bile sakinliği yaşayamayan Akvaryum koyu, tatilcilerin bıraktığı çöplerle doldu. Çevreye çöp atan tatilciler, belediye tarafından çöp konulduğu takdirde yerlere çöp atma durumunda kalmayacaklarını savunurken, duyarlı tatilciler, “herkes çöpünü alıp gidecek, doğa kimsenin babasının çiftliği değil” dedi.

Belediyenin koylara çöp konteyneri koyması gerektiği dile getiren bir vatandaş, “Buraya uzak yerlerden tatil yapmaya geliyoruz. Çokta sevdiğimiz bir yer. Fakat koylarda çöp konteynırı yok. Doğal olarak insanlarda çalılıkların yanına çöplerini poşetleyerek bırakıyor. Yapacak bir şey yok” dedi.

Çevreye çöp atmanın hiçbir bahanesi olmadığını söyleyen başka bir tatilci ise, “insanlar buraya tatil yapmaya geliyor, fakat başka insanlar yokmuş gibi rahatlar. Herkes burada güzel zaman geçirmek istiyor fakat kimsenin buradan giderken böyle bir görüntü bırakmaya hakkı yok. Evlerinde çöp kovası olmasa çöp evde mi bırakacaklar? Poşetleyip gidip atacaklar. Burada da böyle olması gerekiyor. Şu görüntüler hoş mu Allah aşkına? Çöpünü poşetle, koy arabana elbet Palamutbükü’nün içerisinde çöp var. At oraya gitsin. İnsanlar bu bilinçsizlikle doğaya da zarar veriyor. Herkes çöpünü alıp gidecek, doğa kimsenin babasının çiftliği değil” diyerek duyarsız tatilcilere tepki gösterdi.

Bu haber toplam 733 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.