Datça’nın Su Sorunu Çözülüyor

Datça’nın Su Sorunu Çözülüyor
Muğla Büyükşehir Belediyesi, Datça İlçesi içme suyu ana hattında başlattığı yenileme çalışmaları ile bölgede yaşanabilecek su kesintilerinin önüne geçmeyi amaçlıyor.Yaklaşan yaz sezonu nedeniyle içme suyu çalışmalarını...

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Datça İlçesi içme suyu ana hattında başlattığı yenileme çalışmaları ile bölgede yaşanabilecek su kesintilerinin önüne geçmeyi amaçlıyor.

Yaklaşan yaz sezonu nedeniyle içme suyu çalışmalarını hızlandıran Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü, Datça İlçesinin merkez mahallelerini besleyen ana hattı yeniliyor.

Datça’ya Modern Hatlar

İskele Mahallesi, Atatürk Caddesi üzerinde başlatılan çalışmalarla birlikte kullanım ömrünü tamamlayan eski hatlar uzun ömürlü ve hijyenik olanduktil borularla değiştiriliyor. Yaklaşık 10 gündür devam eden çalışmalar sonucunda hat yenileme işlemlerinin büyük bir kısmı tamamlanırken bölgede yağmur suyu hatlarının yapımı devam ediyor. Ayrıca cadde üzerinde bulunan tüm abone bağlantıları da yenileniyor.

“Su Probleminin Önüne Geçmeyi Amaçlıyoruz”

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Datça İlçesi için çok önemli bir hizmetin daha yapılmasından mutluluk duyduklarını dile getirdi. Başkan Osman Gürün, “Datça İlçemizdeki kullanım ömrünü tamamlamış olan eski tip AÇP boruları yenilemek için çalışma başlattık. Bu hatları daha uzun ömürlü ve daha hijyenik olan Duktil borularla değiştiriyoruz.Ayrıca devreye aldığımız yeni su kaynakları ve devam eden hat çalışmalarıyla birlikte bu yaz İlçemizde su problemi yaşanmasının önüne geçmeyi amaçlıyoruz. Ekiplerimiz mesai saati gözetmeksizin gece saatlerine kadar bölgede çalışmalarına devam ediyorlar. En kısa sürede çalışmalarımızı tamamlayıp yeni içme suyu hatlarını vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Böylelikle İlçemiz, uzun yıllar hizmet edecek olan içme suyu hatlarına sahip olacak” dedi.

Bu haber toplam 1089 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.